• 24/07/2024

Stad Lier plant resem werken en vraagt advies aan haar bewoners

LIER – Stad Lier wil blijven investeren in haar openbaar domein. Op de agenda voor de komende jaren staat de heraanleg van Werf, Bril, Kattenstraat, Kloosterstraat, Volmolenstraat en Koning Albertstraat, Huibrechtstraat, Kammenstraat, Wijngaardstraat.

Sabine Leyzen (Open Vld, op de foto met Myriam, bewoonster van de Koning Albertstraat), schepen van wijkwerking en participatie: ‘Aan de heraanleg van een straat gaat een lang traject vooraf. En daar betrekken we graag de bewoners van de betrokken straten bij. De komende maand zal daarom een burenboekje van huis tot huis door deze straten reizen. Een ‘burenboekje’ is zoals een vriendenboekje. Het is een doorgeefboekje waarmee we graag te weten komen hoe bewoners hun straat beleven. Alle ideeën, verhalen en anekdotes die hierin genoteerd worden, bundelen we tot een verslag. Zo krijgen de ontwerpers van de nieuwe straat meer voeling met wat er leeft in de straat. Binnen een maand verwachten we de boekjes terug, na een doortocht door de betrokken straten.’

Bert Wollants (N-VA), schepen van openbare ruimte: ‘Verder zal het verslag ook gebruikt worden als input voor een bevraging in de loop van de maand december bij de bewoners. Alvorens de ontwerpers aan de slag gaan, verfijnen we de ideeën in een bewonersoverleg. Dat overleg plannen we begin 2022 in. Pas daarna zal het ontwerpbureau aan de slag gaan met onder meer deze inbreng. Als alles vlot verloopt verwachten we het voorontwerp midden 2022. Ook in het verder traject worden de buurtbewoners nauw betrokken.’

Ook op korte termijn wordt er gewerkt. Vanaf maandag 8 november start een aannemer in opdracht van  de Vlaamse Waterweg met herstellingswerken op de brug van de Berlaarsesteenweg.

Vanaf maandag 15 november (9 uur) tot en met uiterlijk vrijdag 19 november wordt de Lispersteenweg tussen Guldensporenlaan en Lispersteenweg 127 afgesloten voor het uitvoeren van rioleringswerken en herstellingswerken aan het wegdek. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doodlopend aan de werken. Er wordt een omleiding in beide richtingen voorzien via R16 en Antwerpsesteenweg. Fietsers en voetgangers kunnen door. Er geldt tevens een parkeer- en stilstaanverbod.

Voor het uitvoeren van grondmechanische proeven wordt op maandag 15 of dinsdag 16 november de Bist tussen Jagersdreef en Heidebloem afgesloten tussen 9 en 15 uur. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doodlopend aan de werken. Er wordt een omleiding voorzien via Marnixdreef, Kleine Puttingbaan, Stationssteenweg en Torenvenstraat. Van maandag 15 november (9 uur) tot en met vrijdag 19 november wordt de Bollaarstraat tussen Veldstraat en R16 afgesloten voor nutswerken in opdracht van Fluvius. Fietsers en voetgangers kunnen door. Er geldt tevens een parkeer- en stilstaanverbod. Voor het uitvoeren van grondboringen op maandag 15 november wordt tussen 9 en uiterlijk 12 uur de Neerloop afgesloten tussen Neerloop 2 en de zijstraat naar Neerloop 5A. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, doodlopend aan de werken. Fietsers en voetgangers kunnen door. Op dinsdag 16 november ( van 9 tot 13 uur) wordt de Lisperstraat tussen Grote Markt en Wijngaardstraat afgesloten ter hoogte van nr. 39 voor werken met hoogtewerker. Vanaf vrijdag 19 november, 20 uur, tot zaterdag 20 november, 4 uur, wordt de Pallietertunnel afgesloten voor onderhoudswerken. Verkeer kan bovengronds blijven circuleren.  (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten