• 03/12/2023

Stad Lier krijgt er twee deelwagens bij. Dit zijn nu de acht standplaatsen:

LIER – In overleg met Cambio besliste het college van burgemeester en schepenen van Lier om twee nieuwe locaties voor Cambio-autodelen in te richten: ter hoogte van het Bergsken 1 en Ten Rode.

Vanaf maandag 8 augustus zullen hier telkens twee parkeerplaatsen voorbehouden worden voor Cambiowagens.

Bert Wollants (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Autodelen is een flexibele formule waarbij op een vaste standplaats in de stad dag en nacht auto’s klaar staan.’

‘Tegen een vergoeding en na reservatie kan je deze wagens gebruiken. Je betaalt op basis van het gebruik/verbruik (tijdsduur en aantal kilometers).’

‘ Rij je relatief weinig (minder dan 8 000 à 10 000 kilometer per jaar), dan is autodelen een stuk voordeliger dan een eigen wagen.’

‘Bovendien draagt autodelen ook bij tot een vermindering van de CO²-uitstoot en een verhoogde verkeersveiligheid en dat zijn voordelen die ook de stad Lier nastreeft.

In totaal stelt Cambio nu vijftien wagens in Lier ter beschikking, verdeeld over de volgende standplaatsen:

*Vismarkt, schuin tegenover de Brouwerijstraat: twee voertuigen (nu tijdelijk op Gasthuisvest).

*Lier Station, Leopoldplein: vier voertuigen op de parking op circa twintig meter van het NMBS station. Met je rug naar de stationsuitgang, bevindt de standplaats zich op de hoek van de dwarsparkeerplaatsen.

*Parking Zaat, Veemarkt: drie voertuigen (waarvan één elektrisch), nabij de glasbollen.

*Baron Opsomerlaan, voor stadskantoor : twee voertuigen.

*K. Davidlaan, ter hoogte van dienstencentrum Het Schoppeke: één voertuig.

*Sporthal De Komeet, Komeetstraat: één voertuig op de parking aan de achterkant, recht tegenover de huizen in de Komeetstraat nr.21-23.

*Abtsherbergstraat: één voertuig op de parking van de Lierse Maatschappij voor Huisvesting in het zijsteegje aan de overzijde van huisnummer 17.

*Free floating zone Berlarij: één voertuig (zal nog een standplaats toegewezen krijgen). Met de twee nieuwe locaties komen er ook twee wagens bij. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten