• 27/05/2024

Stad Lier installeert vier pop-upwinkels in het pand aan de Antwerpsestraat 3-7

LIER – Je kunt er niet naast kijken: er komen vier pop-upwinkels in het pand aan de Antwerpsestraat 3-7 in Lier .

De gevelgrote tekeningen op de ramen, die passen bij het project ‘Shoppen in Lier: Pop-ups!’, moeten de voorbijgangers nieuwsgierig maken naar wat gebeurt in het voormalige C&A-pand.

Startende én bestaande ondernemers zullen hier hun concepten en nieuwe ideeën laagdrempelig kunnen uitproberen.

Op die manier wil de stad Lier niet enkel kansen geven aan ondernemers op een toplocatie, maar ook de winkelstraten van Lier aantrekkelijker maken én op langere termijn de leegstand in het centrum afbouwen.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen hier inschrijven om één van de vier pop-ups uit te baten.

De stad Lier beoordeelt de inschrijvingen in samenwerking met Lier Shopping vzw op de creativiteit en innovatie van het concept, op buurtinbedding en haalbaarheid. Het is de bedoeling begin mei de eerste pop-upwinkels te openen.

De geselecteerde ondernemers zullen in het handelspand waar tot 2022 een C&A-winkel was, een ruimte kunnen huren voor minstens één maand.

Wanneer een pop-up succesvol was, kan de pop-up voortleven in een leegstaand pand voor een volledig handelshuurcontract. De stad Lier zal de ondernemers hierbij begeleiden.

Voor de vier pop-upwinkels die de stad ter beschikking stelt, zullen de uitbaters elk een huurprijs vanaf 500 euro per maand betalen, plus onkosten voor nutsvoorzieningen.

De pop-ups moeten minimaal open zijn van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur. Ze zullen ook deelnemen aan alle acties en evenementen van Shoppen in Lier, inclusief zondagsopeningen.

De stad werkt samen met het stedelijk ontwikkelingsbedrijf SOLag aan de ontwikkeling van het binnengebied van de Rerum Novarum-site en het voormalige C&A-pand.

Ilse Lambrechts (N-VA), schepen van lokale economie: ‘We willen in het binnengebied een facilitaire laag creëren die de bereikbaarheid van de winkelpanden en de leefbare bovenverdiepingen langs de Antwerpsestraat en de Florent van Cauwenberghstraat vanuit dit gebied mogelijk maakt.’

‘Op die manier wordt de druk op de commerciële optimalisatie vanuit de beide straten verlegd naar een leefbaar en doorwaadbaar binnengebied.’

‘Er moet nog een heel traject worden afgelegd, maar we zorgen alvast voor een tijdelijke invulling met de vier pop-ups.’ (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten