• 24/05/2024

Stad Lier biedt een Warme William-pakket aan haar scholen

LIER – Lier heeft de ambitie om volgend jaar een Warme Stad te worden. Een warme stad bouwt aan een zorgzame samenleving waarin iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren samenwerkt om hun geestelijke gezondheid, motivatie en veerkracht te bevorderen.

Het uiteindelijke doel van het project Warme Steden & Gemeenten is het creëren van een veerkrachtige generatie kinderen en jongeren die zin hebben in het leven, die iets van zin zijn met het leven en daarvoor over de nodige competenties beschikken.

Annemie Goris (N-VA), schepen van kinderopvang: ‘Tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid (nog tot dinsdag 10 oktober) zetten we een eerste stap door elke Lierse kleuter- en lagere school een Warme William-pakket aan te bieden.’

‘In het pakket vinden zij een folder, deskbeertje, Warme William-lesmap, handpop en Soko-boek.’

Eén op de twee jongeren heeft zich de afgelopen twee weken niet goed in zijn vel gevoeld. Voor velen van ons is het zeer moeilijk om te praten als je je eenzaam, angstig of verdrietig voelt.

Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt en die graag een luisterend oor aanbiedt. Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel.

Dan is het fijn als er een Warme William voor je klaarstaat. Een Warme William is iemand die oprecht aandacht heeft voor die ander.

Met het Warme William-pakket bieden stad en OOMW Lier samen met het Huis van het Kind Lier en Home Start Lier de leerkrachten materiaal dat bruikbaar is in de klas om (kleine) kinderen hun gevoelens beter te leren begrijpen en uit te drukken.

Bovendien leren kinderen hierdoor ook wat een echte vriend is. Beide zaken zijn belangrijk omdat het hebben van goede vrienden en het kunnen uiten van je emoties het mentaal welbevinden bevordert, ook op latere leeftijd.

Vanmorgen overhandigden Annemie Goris en Ivo Andries (Open Vld), schepen van onderwijs, het Warme William-pakket aan leerlingen van Basisschool Stadspark.

Warme William is een initiatief van het Fonds GavoorGeluk en zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn van kinderen en jongeren van nul tot 24 jaar.

Iedereen kan een Warme William zijn. Maar hoe doe je dat, zo een Warme William zijn voor je vriend of vriendin?

Met deze tips maak jij een wereld van verschil: Vraag hoe het echt gaat. Laat weten dat je er bent voor je vriend(in). Laat de ander uitspreken.

Vel geen oordeel. Let goed op je lichaamstaal. Erken het probleem van de ander en minimaliseer niet.

Laat weten dat het oké is om je eens slecht te voelen. Wees te vertrouwen. Begin niet over je eigen problemen als vergelijking.

Het is oké als je niet zo goed weet wat je moet zeggen. Vraag eens wat je kan doen om te helpen. Zoek samen hulp als het nodig is. Meer info vind je hier  (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten