• 21/06/2024

Stad Lier baadt een maand lang in een warme, winterse sfeer

LIER – Kerst in Lier is weer helemaal terug.  De komende maand baadt de stad in een warme, winterse sfeer. Bovendien is er ook heel wat te beleven voor de kerstliefhebber. Een overzicht:

*Lier in vuur en vlam (zaterdag 10 december van 17 tot 20 uur gratis op Grote Markt, Zimmerplein en F. Timmermansplein: om 17 uur wordt de kerstverlichting feestelijk aangestoken door de burgemeester. Daarna beleef je een magische avond.

*Joe Pakjestruck (zondag 11 december van 15 tot 18 uur, Grote Markt): Voor heel wat kinderen is kerst vieren met ‘pakjes’ geen evidentie. De Joe Pakjestruck trekt door Vlaanderen en houdt halt in Lier. Kom langs en schenk een pakje aan een kind in armoede.

*Kerstmarkt 2022 (vrijdag 16 december van 18 tot 23 uur, zaterdag 17 december van 14 tot 23 uur en zondag 18 december van 14 tot 19.30 uur op Grote Markt, F. Timmermansplein, Zimmerplein): meer dan 100 kraampjes met kerstspullen, hebbedingetjes en allerlei lekkers. Maak je eigen lichtschilderij op de Gevangenenpoort aan het Zimmerplein (vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 17 uur). Zing samen met het koor de sterren van de hemel op vrijdag vanaf 20 uur. Deel je wensen op het warme wensenplein. Kom naar de chalet, schrijf er je wens op een wenskaart en hang ze aan de wensdraad. Geen inspiratie? Bewonder dan de warme woorden van Lierse schoolkinderen en (bekende) Lierenaars. Kom even tot rust en verwarm je aan alle winterwensen. (Zimmerplein, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17 uur)

*Bezoek aan de Kerstman (zaterdag 17 en zondag 18 december van 14 tot 18 uur, stadhuis): na verwelkoming door de burgemeester neemt hij zijn intrek in het kersthuisje. Daar kan je hem een bezoekje brengen en een knutselpakket in ontvangst nemen.

*Kerst in Koningshooikt (vrijdag 16 en zaterdag 17 december vanaf 16 uur, Koningsplein): De Jutse verenigingen verwelkomen je in  hun kerstdorp voor een hapje, een drankje én livemuziek. Zaterdag kan je tussen 17 en 20 uur deelnemen aan de Jutse lichtjeswandeling.

*Shoppen: zaterdagen 10 en 17 december van 10 tot 18 uur en zondag 11 en 18 december van 13 tot 18 uur: vijf magische fotomomenten staan opgesteld in de Antwerpsestraat. Zo kan je plaatsnemen in een extra grote kerstbal of op de foto gaan met een knuffelbare Yeti.

*Kerstzoektocht met Rendier Ronny (van zaterdag 24 december tot zondag 8 januari, niet op Kerst- en Nieuwjaarsdag): voor gezinnen met kinderen tussen drie en zeven 7 jaar. Ga op pad met het hele gezin om de kerstversiering bij elkaar te zoeken. Deelnemen is gratis.

*Disco rolschaatsbaan (van donderdag 5 tot zondag 8 januari tussen 14 en 18 uur, Grote Markt): de jaren ‘80 zijn terug van weggeweest wanneer je met rolschaatsen tussen de schitterende discobollen over deze rolschaatsbaan rolt.

*De Nieuwjaarsreceptie wordt opnieuw een lentedrink: op zondag 7 mei van 11 tot 13 uur op de Grote Markt in Lier en op zondag 14 mei van 11 tot 13 uur in De Laag in Koningshooikt.

Meer details over het winterprogramma op www.kerstinlier.be  (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten