• 18/07/2024

Stad Antwerpen houdt 1 200 ton zout en 105 000 liter pekel klaar

ANTWERPEN – Deze nacht reden in Antwerpen de strooidiensten uit met code rood algemeen, waardoor 26 voertuigen meteen aan de slag gingen om de rijwegen en fietspaden sneeuwvrij te maken. Bijzondere aandacht gaat naar de bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, de routes van het openbaar vervoer maar ook naar de kleinere wijkwegen en fietspaden.
Fons Duchateau (N-VA), schepen voor stads- en buurtonderhoud: ‘Onze diensten zijn sinds middernacht volop in de weer om de rijwegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te maken. We zijn uitgereden met alle 26 strooiwagens, waaronder twaalf voertuigen voor het sneeuw- en ijzelvrij maken van de fietspaden. Voor het eerst sinds jaren hebben we sommige strooiwagens ook uitgerust met een sneeuwschep die de sneeuw van de weg duwt. Ondanks die grote inzet blijven de wegen en fietspaden gladder en moeilijker berijdbaar dan gewoonlijk. Ik roep dan ook al onze bewoners op om hun snelheid aan te passen en gevaarlijke situaties meteen aan de politie te melden via de Blauwe Lijn (0800 123 12).’
De stad heeft in totaal 1 200 ton zout en 105 000 liter pekel in voorraad om te strooien via 26 strooiwagens en veel medewerkers die manueel bijstrooien op gladde plaatsen in de stad. Ook de voetpaden voor en rond stadsgebouwen worden sneeuw- en ijzelvrij gemaakt door de stadsdiensten.
Op alle Antwerpse marktpleinen staan er zoutkisten. Die kunnen marktkramers en winkeliers gebruiken om de omgeving rond hun marktkraam of winkel begaanbaar te maken.
 
De brandweer maakt indien nodig de tunnelhellingen van de Leientunnels sneeuw- en ijzelvrij op vraag van de politie of stad.
 
Het Havenbedrijf Antwerpen draagt zorg voor de fiets- en voetpaden en de wegen in het havengebied.
Naast de inspanningen van de stad en andere diensten is elke bewoner verplicht om de stoep voor zijn deur proper en veilig te houden, zodat buren en voorbijgangers zonder ongelukken op hun bestemming geraken.
Bent u 75 jaar of ouder en kunt u zelf geen sneeuw ruimen? Of heeft u een handicap en kunt u zelf geen sneeuw ruimen? Heeft u geen buren en familie die u hierbij kunnen helpen?

werkt enkel als de sneeuw blijft liggen) of bel bij sneeuwval naar het stedelijk contactcenter van de stad Antwerpen op het nummer 03 22 11 333. Stadsmedewerkers komen dan gratis bij u langs om de sneeuw te ruimen.

Meer informatie over de aanpak van de stad en het sneeuw- en ijzelplan dat hiervoor is opgesteld is:www.antwerpen.be/nl/overzicht/propere-straten/sneeuw-en-ijzel/sneeuw-en-ijzelplan . 
(EM / Foto N-VA)
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten