• 23/06/2024

Stad Hoogstraten zet zijn inwoners aan om samen te bewegen

HOOGSTRATEN – Stad Hoogstraten lanceerde een nieuwe beweegcampagne ‘Samen bewegen, samen gezond’. Met de verschillende acties uit deze campagne wil stad Hoogstraten iedereen stimuleren om gezond te bewegen.

Burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft): ‘Samen bewegen, samen gezond’ kadert in het relanceplan ‘Hoogstraten Herstart’. Met dit plan wil het stadsbestuur niet alleen de stad doorheen de coronapandemie loodsen, maar ook haar inwoners versterken op het gebied van economie, verenigingsleven en welzijn.’ Faye Van Impe (N-VA), schepen van samenleving: ‘Gezondheid is daarvoor een belangrijke pijler. Beweging is het beste medicijn om ons te wapenen tegen ziekte en depressie. Daarom investeren wij in een langdurige en brede campagne om alle Hoogstratenaren te motiveren om te bewegen.’

De campagne richt zich niet zozeer tot sportfanaten. De doelgroep is de gewone Hoogstratenaar die graag fit en gezond wil blijven. In eerste instantie informeert ‘Samen bewegen, samen gezond’ over de drie meest toegankelijke beweegdisciplines: wandelen/joggen, fietsen en zwemmen. Dat zijn namelijk toegankelijke sporten die bereikbaar zijn voor het overgrote deel van de inwoners en die niet noodzakelijk gelinkt zijn aan professionele clubs of competitie. Voor deze sporten is ook geen dure uitrusting nodig.

De campagne wil de bewoners motiveren om die lichaamsbeweging samen te nemen. Van Impe: ‘Samen met collega’s, vrienden of mensen die je nog niet kent een toertje gaan fietsen, wandelen of een aantal baantjes gaan zwemmen, is een plezante manier om je te ontspannen en zorgt ook voor een gezondere levensstijl en meer mentale rust. Het doel van de campagne is dus zeker niet om van elke Hoogstratenaar een profsporter te maken, maar wel om sociaal contact en gezonde beweging met elkaar te verbinden.’ In de publicaties van stad Hoogstraten wordt het ganse jaar aandacht besteed aan de campagne ‘Samen bewegen, samen gezond’. Maandelijks wordt er een artikel geplaatst in Info’zine, maar ook op de website en in de sociale media gaat er veel aandacht naar gezonde beweging.

Om de campagne kracht bij te zetten, ging de stad op zoek naar drie beweegvoorbeelden, die met vrienden of mensen die ze niet kennen afspreken om te bewegen. Deze beweegvoorbeelden kwamen aan bod in de Info’zines van april, mei en juni. Zo spreekt beweegvoorbeeld Conny (zie foto) geregeld met een aantal vriendinnen af om in de Hoogstraatse natuur te gaan wandelen:  ‘Als beweegvoorbeeld wil ik graag mensen inspireren, motiveren en bewustmaken van de invloed van wandelen op je fysieke en mentale gezondheid. Bij mij draait het zeker niet om presteren, maar om beleven, ervaren en samen ontdekken.’

Stad Hoogstraten wil ervoor zorgen dat iedere Hoogstratenaar de kans krijgt om met anderen samen te bewegen. Daarom heeft de stad het contactpunt Sportmaatjes opgericht. Hoogstratenaren die meer willen bewegen, maar niet goed weten hoe ze daaraan moeten beginnen of niemand kennen waarmee ze kunnen gaan wandelen, fietsen of zwemmen, kunnen zich bij dit contactpunt opgeven. Het contactpunt matcht dan verschillende sportmaatjes en vormt zo groepjes van twee of drie mensen, die samen kunnen afspreken om te gaan fietsen, wandelen, joggen of zwemmen. Het contactpunt is er zowel voor gevorderden als voor beginners. Inschrijven kan via www.hoogstraten.be/sportmaatje. (EM / Foto Stad Hoogstraten)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten