• 24/05/2024

Stad Hoogstraten toont hoe je je huis zorgeloos kan verhuren met Het Pandschap

HOOGSTRATEN – Vandaag stelden Rob en Martha Schrijvers hun door het Pandschap gerenoveerde woning open voor het publiek.

Het Pandschap toverde hun woning om tot een kwaliteitsvolle en betrouwbare woning voor sociaal verhuur.

Niet lang na de lancering van de campagne over het project betaalbaar en conform wonen van de stad Hoogstraten is de eerste woning opgeleverd, die door het Pandschap werd gerenoveerd. Ze is nu klaar voor verhuur door de woonmaatschappij De Noorderkempen.

Stad Hoogstraten wil de aandacht van woningeigenaars vestigen op deze aantrekkelijke en zorgeloze vorm van verhuur. De renovatie van huurpanden wordt immers volledig verzorgd door Het Pandschap.

Het Pandschap maakt vrijblijvend een offerte met vaste prijs, berekent op welke verhoogde premies je recht hebt, coördineert de renovatie en zorgt dat het contract met de woonmaatschappij klaar is tegen de oplevering van de werken.

Na renovatie wordt de woning sociaal verhuurd door De Noorderkempen. De woonmaatschappij zorgt voor het onderhoud en de verhuring.

De verouderde, leegstaande woning in Minderhout is mooi opgeknapt en binnenkort trekt een gezin met kinderen er in.

Het is er nu goed en betaalbaar wonen en de eigenaars zijn gedurende negen jaar zeker van hun huurinkomsten.

Sinds de start van het project werden nog twee andere woningen verhuurd aan de woonmaatschappij.

Bovendien werden nog 45 eigenaars via het verplichte conformiteitsattest begeleid naar het conform maken of houden van hun huurwoning.

Vanmorgen werden de deuren van de woning die gerenoveerd werd door Het Pandschap open gezet.

De stad liet zien hoe Het Pandschap te werk gaat, wat nodig is om een woning conform te maken, wat een eigenaar extra kan doen om de woning klaar te maken voor de toekomst – energetisch en comfort – en hoe de verhuur aan woonmaatschappij De Noorderkempen verloopt. (EM / Foto Het Pandschap)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten