• 21/06/2024

Stad Herentals organiseert verkoop van oude machines en ander materiaal

HERENTALS – Het stadsbestuur van Herentals organiseert een verkoop van oude machines en ander materiaal dat uit dienst werd genomen. De verkoop gebeurt via een onlineveiling in samenwerking met veilingbureau I&O Auctions. Om deel te kunnen nemen moet men zich  registreren op www.io-auctions.com. Nog tot maandag 16 november om 18 uur kan men via deze website een bod indienen. Hou er rekening mee dat je boven op dit bod nog zeventien procent veilingkosten en 21 procent BTW betaalt.  Wil je de goederen eerst bekijken? Dat kan op donderdag 12 november tussen 10 en 12 uur in het stedelijke magazijn in Addernesten. Op donderdag 26 november kun je aan de jou toegewezen goederen ophalen.

In de periode rond Allerzielen en Allerheiligen is het druk op de begraafplaatsen. Het dragen van een mondmasker is dan ook verplicht. De drukste momenten zijn op vrijdag- en zaterdagnamiddag. Het gemeentebestuur vraagt om deze piekmomenten te vermijden.  De begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn elke dag te voet toegankelijk van 8 tot 18 uur.

Normaal mogen mensen die slecht te been zijn, op vrijdag- en zaterdagnamiddag met hun wagen op de begraafplaats van Herentals. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober is dit, voor de veiligheid van de vele bezoekers, niet toegestaan.  Om de drukte aan de begraafplaats in Noorderwijk op te vangen, geldt er van vrijdag 30 oktober om 15 uur tot dinsdag 3 november om 9 uur éénrichtingsverkeer in de Groenstraat en de Bremstraat, in de richting van de Servaas Daemsstraat naar Landweg.

De stad laat de komende weken een dunningskap uitvoeren in het bos aan de Heistraat. De bomen worden geveld en afgevoerd met zware machines. Dit zorgt voor tijdelijke overlast en vervuiling van de toegangswegen. Na de werkzaamheden brengt de aannemer de boswegen en de toegangswegen terug in goede staat. Het dunningswerk maakt deel uit van het bosbeheerplan voor de openbare bossen op de Kempense Heuvelrug dat Herentals en Kasterlee in 2007 hebben opgemaakt. Door de dunningskap krijgt de bosbodem meer licht en kan het bos natuurlijk verjongen met inheemse soorten.

Nog tot en met vrijdag 6 november vinden er snoeiwerken plaats in het park van Le Paige (Nederrij 135, zie foto). De arboretumbomen en het merendeel van de andere bomen krijgen een onderhoudsbeurt. Wandelaars blijven welkom in het park, al zal de toegang op bepaalde momenten beperkt zijn. Tot aanstaande vrijdag snoeit de aannemer de bomen langs de Nederrij en de Poederleeseweg. Dit kan enige verkeershinder met zich meebrengen. De weg blijft wel steeds open voor gemotoriseerd verkeer en voetgangers. Fietsers moeten tijdelijk een omleiding volgen wanneer de aannemer de bomen langs de Poederleeseweg snoeit. De omleiding loopt via de Wijngaard of de Olympiadelaan.

Nu vrijdag start er een nieuw openbaar onderzoek over de omgevingsvergunningsaanvraag (OMV_2020043074) in het kader van het project Massenhoven-Van Eyck. Dit gebeurt na een aanvulling op het dossier. De doelstellingen en dimensie van het project worden niet gewijzigd. Elia plant met het project Massenhoven-Van Eyck een versterking van de hoogspanningslijn in de provincies Antwerpen en Limburg. Dit is nodig om de toename van elektriciteitsstromen beter te organiseren en meer elektriciteit uit te wisselen met Nederland. De bovengrondse luchtlijn tussen hoogspanningsstation Massenhoven (in Zandhoven) en Van Eyck (in Kinrooi) wordt in twee fasen voorzien van een nieuw type elektriciteitsdraden die meer stroom kunnen vervoeren. Op www.herentals.be/openbaar-onderzoek kan je de laatste informatie raadplegen. Je kan het dossier inkijken bij het stadsloket na afspraak via www.herentals.be/openbaar-onderzoek of 014 28 50 50.  (EM / Foto Stad Herentals)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten