• 18/07/2024

Stad Herentals heeft nu de grootste warmste kerstboom van Europa

HERENTALS  – Gisteravond ontstaken schepenen Eva Brandwijk (N-VA) en Bart Michiels (CD&V) de kerstverlichting op de Grote Markt en in de winkelstraten van het centrum van Herentals. Het is meteen de start voor een fonkelende eindejaarsperiode in het handelshart van de stad.

Centraal in de feestelijke start stond  de Warmste Kerstboom van Europa op de Grote Markt. Initiatiefneemster Marie-Jeanne Haverals haakte samen met haar vriendinnen van brei- en haakgroep De Wollies en 150 vrijwilligers  4 500 lapjes van twintig op twintig centimeter tot een 300 vierkante meter groot wollen deken. Dat reusachtige en kleurrijke deken bekleedt een elf meter hoge constructie van Schrijnwerkerij Jan Verwerft. Het geheel vormt de grootste warmste kerstboom van Europa. Gerechtsdeurwaarder Eric De Belder stelde dat vast tijdens de openingsceremonie.

Brandwijk: ‘De Warmste Kerstboom wil onze inwoners verbinden. Niet alleen door samen te komen rond dit opmerkelijk pronkstuk, maar ook door de selfies die ervan worden genomen en met #warmstekerstboom op Instagram worden gepost, te delen op www.warmstekerstboom.be. De Warmste Kerstboom siert de Grote Markt tot donderdag 6 januari 2022.’

Heel de eindejaarperiode zorgen de handelaars van Handelshart Herentals voor fonkelende shopping-dagen met extra winkelplezier op zaterdag en zondag en tal van gezellige, coronaveilige nevenactiviteiten voor jong en oud in het kernwinkelgebied van Herentals. Rond de schaatsbaan bieden het stadsbestuur en Handelshart Herentals verenigingen de kans om een stand met eten en niet-alcoholische dranken uit te baten volgens de geldende coronamaatregelen in de horeca.

Foto’s Marcel Nelis

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten