• 24/06/2024

Stad helpt kwetsbare Antwerpenaren met belastingaangifte

ANTWERPEN – De stad werkt samen met haar partners aan een gerichte doorverwijzing om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kwetsbare Antwerpenaren de nodige ondersteuning krijgen. Kwetsbare inwoners kunnen terecht bij de medewerkers van de FOD Financiën en dot.kom, een organisatie die de digitale kloof helpt verkleinen. Ook sociale organisaties werden intensief betrokken, zodat zij klanten goed kunnen informeren over de soorten belastingaangiftes en welke hulp het meest aangewezen is. Dankzij deze inspanningen kunnen er meer dan 1600 kwetsbare Antwerpenaren verder geholpen worden.

Dit jaar zijn er in totaal 11 zitdagen van de FOD Financiën, dat zijn er 3 meer dan vorig jaar. Voor de online belastingbrief zijn er 51 momenten voor ondersteuning gepland bij dot.kom, dat zijn er 18 meer dan vorig jaar. De zitdagen werken alleen op doorverwijzing. Burgers kunnen zelf geen afspraak maken.

Inwoners die een papieren aangifte in een bruine enveloppe ontvingen en die hulp wensen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met de FOD Financiën via het telefoonnummer dat op die enveloppe staat (elke werkdag van 9 uur tot 17 uur). Daar maken zij dan een afspraak om de aangifte telefonisch te laten invullen of om langs te komen in het kantoor van de FOD Financiën in Antwerpen, aan de Italiëlei.

Personen met een vraag over de aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte, kunnen bellen naar het nummer 02/572 57 57.

De papieren belastingaangifte moet uiterlijk op 30 juni binnen zijn. Via Tax-on-web kan dat tot 15 juli.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten