• 24/07/2024

Stad Geel trekt 800 000 euro uit voor metamorfose van Sportsite De Leunen

GEEL – Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Sport kent 23 miljoen euro toe aan 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten. Jaarlijks zullen zo meer dan één miljoen sportende Vlamingen in kwaliteitsvolle en hedendaagse infrastructuur hun sport kunnen beoefenen. Sportsite De Leunen in Geel krijgt voor 161 212 euro subsidies voor de vervanging van de gravelpiste door een kunststofpiste, de aanleg van een loopheuvel met powerhill en heel wat andere mogelijkheden voor sporters om hun vaardigheden te trainen.

Nadine Laeremans (CD&V), schepen van sport: ‘De dienst sport van de stad maakte een sterk dossier op om de subsidies aan te vragen en kreeg dan ook de goedkeuring. Zo komt er een nieuwe atletiekpiste die in combinatie met de Finse piste, beachvolleybalvelden, basketbalveldje en outdoor fitness maakt dat er een groot bovenlokaal sportcentrum ontstaat waarvoor mensen zich willen verplaatsen. De stad wil zoveel mogelijk mensen aanzetten om te sporten. Ook mensen die van buiten Geel komen zijn welkom.’

Het dossier bevat de volgende elementen:

  • De vervanging van de huidige gravelpiste door een kunststofpiste (tartanpiste).
  • Een halve maan voor de kampnummers.
  • De vervanging van de hoge afsluiting door een leunhekwerk rond de piste met hierin een staalmat om zo de toegang voor voertuigen (brommers, fietsen,…) tegen te gaan.
  • Twee nieuwe verspringbakken met een gemeenschappelijke dubbele aanloopstrook voor verspringen en hinkstapspringen.
  • Een kunstgraszone tussen de verspringaanloopstrook en de atletiekpiste.
  • Een gemeenschappelijke kooi voor discus en hamerslingeren.
  • Een steeplewaterbak met afdekking in kunststof.
  • Een kogelstootstand en hoogspringstand.
  • Een loopheuvel die wordt geïntegreerd in de Finse piste door een lus mogelijk te maken met een helling omhoog van 50 meter aan vier procent (tot twee meter hoogte) gevolgd door een helling naar beneden van 25 meter aan acht procent. Deze percentages zijn vastgesteld naar aanleiding van een studie van de VUB.
  • De aanleg van een extra beachvolleybalveld.

Laeremans: ‘Verder bevat het dossier ook technologische innovaties zoals een powerhill tussen de twee hellingen van de loopheuvel. Een powerhill is een betonnen constructie met verschillende trappen en hellingen om op twee meter hoogte te komen. Deze powerhill met rubberen sportbekleding is een mooie uitbreiding van de buitenfitness en kan door clubs gebruikt worden als intensieve trainingstool. De totale kost van het project wordt geraamd op 790 255 euro. De stad hoopt dankzij deze subsidies alles te kunnen realiseren.’

In 2018 werd de sportsite al uitgebreid met een buitenfitness. In 2020 begonnen de werken aan de nieuwe voetbalvelden en het ruitersterrein. Op het einde van deze werken worden de oude kleedkamers en kantine afgebroken om plaats te maken voor een extra voetbaltrainingsveld en een nieuw sanitair blok met individuele kleedkamers en tien  groepskleedkamers. De bouw van dit sanitair gebouw is momenteel bezig. De uitbreidingen aan de atletiekpiste zullen starten in oktober en vormen een laatste deel van het masterplan om van De Leunen een aantrekkelijk outdoor sportcentrum te maken.  (EM / Foto Stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten