• 17/07/2024

Stad Geel start systeem van autodelen op met drie Cambio-wagens

GEEL – Voortaan kun je in Geel een auto uitlenen via het autodeelsysteem van cambio. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op verschillende locaties in Geel dag en nacht een auto klaarstaat voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven). Inwoners van Geel kunnen dankzij een proefaanbod het autodelen voordelig uittesten. Op woensdag 15 juni is er ook een online infosessie over het autodelen gepland.

Tom Alleman (rechts op de foto) van Cambio: ‘Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s. Wie bij cambio aangesloten is kan een auto reserveren voor de periode dat hij er één wil, op het moment dat hem het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, …) hoef je je niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom : ideaal voor wie weinig rijdt … of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen. ‘

Wie in Geel wil autodelen, kan terecht op één van de drie standplaatsen. Er staat een stadswagen aan het station, in de J.B.- Stessensstraat en aan de parking van Sanofi/Cipal aan de Diestseweg. Er wordt gestart met drie deelwagens op fossiele brandstoffen, later dit jaar komen daar nog twee elektrische wagens bij aan De Bogaard en IOK. Aan het station komt ook nog een bestelwagen.

Marlon Pareijn (CD&V, links op de foto), schepen van mobiliteit: ‘De stad ondersteunt het autodeelsysteem financieel. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één cambio-wagen vervangt namelijk minstens acht tot twaalf particuliere wagens in de buurt) en draagt bij tot een beter milieu. Als het autodelen aanslaat, zal de stad het autodeelsysteem nog verder uitbreiden. Inwoners van Geel die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de stad aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betaal je geen instapkosten (waarde 35 euro) en kun je het systeem dus gemakkelijk uittesten en ervaren of autodelen iets voor jou is. Wie wil er nu geen wagen zonder de zorgen?’

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn keuze waar hij dat wenst.  Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch, via internet als via de app. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambio chipkaart of met de cambio-App.

Gebruikers betalen een maandelijks abonnement (vier of acht euro) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof, …). Vaste kosten vallen weg.

Inwoners van Geel kunnen het online infomoment volgen op 15 juni om 20 uur – de deelname is gratis en vrijblijvend. Inschrijven voor dit infomoment doe je via www.cambio.be/geel. Meer info 09 242 32 15 of op www.cambio.be. (EM / Foto Stad Geel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten