• 20/06/2024

Stad Geel organiseert kerstspektakel en is op zoek naar creatief regietalent

GEEL – De stad Geel is op zoek naar creatief regietalent voor de uitwerking van een nieuwe editie van het kerstspektakel dat in december in de stad gespeeld wordt. De opdracht: een leuk concept bedenken voor een familievriendelijke kerstvoorstelling en dit samen met een ploeg enthousiaste acteurs, figuranten en vrijwilligers in de praktijk tot leven brengen.

Nadine Laeremans (CD&V), schepen van evenementen: ‘Tijdens de kerstperiode kun je in Geel naar goede gewoonte genieten van een prachtige kerstmusical gebracht door lokaal talent, een Geelse traditie die ondertussen al bijna twintig jaar oud is. Aanvankelijk werd het kerstspektakel opgevoerd in de vorm van straattheater waarbij kerstklassiekers zoals ‘Oliver Twist’ en ‘Waar de Sterre Bleef Stille Staan’ tot leven werden gebracht. Later week het spektakel uit naar een verwarmde speeltent waar de kerstmusical zijn intrede deed. De laatste jaren vonden die musicals onderdak in zaal De Waai. Tienduizenden toeschouwers genoten zo de voorbije decennia van pareltjes zoals ‘My Fair Lady’ en ‘A Christmas Carol’ maar ook van nieuwe creaties zoals ‘De Wraak van Krampella’ en ‘Bobby, de Elf’. Originele kerstverhalen die steeds ontsproten in de hoofden van talentvolle regisseurs zoals Luc Stevens, Ief Dams, Tom Pernet en Rikkert van Dijck.

Aan het lijstje van regisseurs wil stad Geel dit jaar graag een nieuwe naam toevoegen. De zoektocht naar creatief talent is bij deze dan ook geopend. Zit je al lang op een uniek kerstverhaal te broeden dat je aan het grote publiek wil tonen? Dan is dit de kans om je idee kenbaar te maken en met een enthousiaste groep acteurs, figuranten en vrijwilligers uit te voeren. In ruil voor het geleverde werk ontvangt de regisseur ook een vergoeding van de stad.

Laeremans: ‘Voor de inhoudelijke invulling van het kerstspektakel krijgt de regisseur zo goed als carte blanche: zowel een herwerking van een bestaand stuk als een volledig nieuw verhaal behoren tot de mogelijkheden. Er zijn wel enkele belangrijke elementen waar je rekening mee moet houden. Zo liggen de speeldata van het kerstspektakel bijvoorbeeld al vast: de voorstellingen worden in het weekend van vrijdag tot zondag 19 december gespeeld. Ze moeten kindvriendelijk zijn aangezien kinderen een belangrijk doelpubliek vormen. ‘

De organisatoren hebben er voor gekozen om het kerstspektakel dit jaar in openlucht te spelen, zodat eventuele beperkingen omwille van de coronamaatregelen een minimale impact hebben en ze de voorstellingen toch in de meest veilige omstandigheden kunnen organiseren.

Laeremans: ‘Deze en andere belangrijke krijtlijnen (gedetailleerde timing van het project, plan van aanpak, aanbevelingen omtrent gebruik van kledij …) zijn door de organisatoren in een handig overzicht gegoten dat je op eenvoudig verzoek kan bekomen bij de dienst toerisme en stadsanimatie.’ Geïnteresseerde regisseurs kunnen hun kandidatuur tot maandag 12 april indienen via toerisme@geel.be. Die kandidatuur bevat een korte voorstelling van jezelf, een toelichting van het concept dat je voor het kerstspektakel wil uitwerken en een lijst met referenties die je regie-ervaring tonen. (EM / Foto Geelcentrum.be)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten