• 27/05/2024

Stad en district Deurne hebben pleintje aan Boshovestraat heraangelegd tot groene plek

DEURNE – Stad Antwerpen en district Deurne werken, naar eigen zeggen, voortdurend aan een veilige woon- en leefomgeving en hebben daarom het pleintje aan de Boshovestraat heraangelegd tot een groene buurtplek.

Ook het kruispunt van de Paulus Beyestraat met de Bosschaert de Bouwellei werd verkeersveiliger gemaakt. Vanmiddag huldigde districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) de straten feestelijk in.

De Boshovestraat is heraangelegd tot een groene buurtplek met aandacht voor verkeersveiligheid, groen, water en verblijfs- en speelruimte.

Door het plein autoluw te maken met enkel een doorgang voor hulpdiensten, fietsers en voetgangers verbetert de algemene leefbaarheid en het comfort van de buurt.

Ook het kruispunt van de Paulus Beyestraat met de Bosschaert de Bouwellei werd aangepakt om de verkeersveiligheid te garanderen en een vlotte doorgang te verzekeren.

Om de biodiversiteit te verhogen, zette het district in op klimaatrobuuste maatregelen zoals ontharden, vergroenen en verblauwen (infiltratie van hemelwater in de bodem).

Sekeris: ‘Met de herinrichting van het kruispunt Boshovestraat-Bosschaert de Bouwellei slaan we twee vliegen in één klap.’

‘We geven gehoor aan de inwoners van de Boshovestraat die al lang klagen over onaangepaste snelheden in hun straat en we vergroenen de buurt verder.’

De Boshovestraat is nog steeds dubbelrichting, maar doorgaand verkeer ter hoogte van het plein (Bosschaert de Bouwellei) is niet meer mogelijk.

Een functionele doorgang van drie meter breed zorgt ervoor dat de circulatie voor voetgangers en fietsers behouden blijft. Er worden verschillende obstakels geplaatst om foutief rij- en parkeergedrag te vermijden.

Het aantal bomen verhoogt na de heraanleg van tien naar twaalf , waaronder vier toekomstbomen.

Dit zijn bomen die voldoende ruimte en bescherming krijgen, zowel boven als onder de grond.

Zo krijgen ze de kans om uit te groeien tot grote en monumentale bomen, die gemakkelijk 120 jaar worden.

Els van Doesburg (N-VA), schepen voor groen: ‘Met onze vergroeningsenveloppe steunen we de districten om verder te ontharden en te vergroenen.’

‘Ook het pleintje aan de Boshovestraat werd omgetoverd tot een groene buurtplek waar onze toekomstbomen alle ruimte en bescherming krijgen om uit te groeien tot monumentale bomen die door hun massaal bladvolume voor extra groen in de stad zorgen.’

‘Ze zuiveren de lucht, temperen de omgevingsgeluiden en zorgen voor natuurlijke verkoeling en schaduwplekken in de zomermaanden. Dankzij onze vergroeningsenveloppe zal de stad 1094 toekomstbomen tellen.’

Buurtbewoners konden op het pleintje samen genieten van een hapje en een drankje en kinderen konden op de foto met de Deurnse superheld Dax Lupo. (EM / Foto District Deurne)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten