• 19/04/2024

Stad Antwerpen zet in op betaalbaar wonen

ANTWERPEN – Op de hoek van de Nationalestraat en de Kronenburgstraat kunnen vanaf vandaag Antwerpenaren terecht voor een kwalitatieve huurwoning. Stad Antwerpen kiest ervoor om in te zetten op betaalbaar wonen en sloeg daarom de handen in elkaar met AG Vespa. Zij renoveerde voor dit project de Fierensblokken op Sint-Andries, waarbij ze 107 betaalbare huurwoningen creëerde.

Els van Doesburg, Schepen voor wonen in Antwerpen: ‘Dit is zeker niet hetzelfde als sociale woningen. Wij doen dit voor de mensen uit de ‘net niet’ categorie. Zij horen net niet bij de groep die recht heeft op een sociale woning en net niet bij de groep die genoeg verdient om te huren of kopen. Aan die mensen willen wij wat ademruimte geven. We hopen ook dat dit anderen inspireert om in hun appartementsblok enkele ruimtes in te zetten voor betaalbaar huren.’

Het appartementencomplex is volledig uitgerust met wasserette, fietsenstalling, binnenkoer en dakterras. De basishuur voor de appartementen is afhankelijk van de buurt waarin deze zich bevindt. Deze prijs wordt bepaald door een gemiddelde huurprijs uit die buurt vast te stellen en daar dan 20% af te halen. Voor een appartement met één kamer betaal je iets onder de 600 euro. Van deze prijs gaat nog eens 5% af voor alleenstaande ouders.

Om in aanmerking te komen voor zo’n appartement moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet je jaarlijks referentie-inkomen tussen 23 595 en 70 779 euro liggen. Ook zijn er enkele voorwaarden die gaan over je huidige woonsituatie en leeftijd.

In de toekomst zal Stad Antwerpen het aanbod uitbreiden met nieuwe bouwprojecten, zodat meer mensen kunnen genieten van betaalbare huurwoningen. Ze verzekeren dat ze zich niet willen bemoeien met de huizenmarkt, maar wel alle Antwerpenaren die met dit probleem kampen een hart onder de riem steken.

Caro Storms 

 Foto’s STAMPMEDIA

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten