• 27/05/2024

Stad Antwerpen sluit parken wegens stormweer. Ook begraafplaatsen vroeger dicht.

ANTWERPEN – Wegens het voorspelde stormweer, worden alle stedelijke parken in Antwerpen en haar districten mogen woensdag 1 november vanaf 17 uur preventief gesloten.

De begraafplaatsen sluiten vanaf donderdagochtend. Ze gaan in principe in de loop van vrijdag 3 november terug open, na een controle.

De laatste weersvoorspellingen kondigen rukwinden tussen 80 en 100 kilometer per uur aan voor donderdag 2 november tussen 4 en 23 uur.

Dat betekent kans op vallende takken, ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken al vanaf woensdagavond tijdelijk te sluiten. De begraafplaatsen volgen in de loop van donderdagochtend.

In de stedelijke parken is de kans op afbrekende takken of omvallende bomen te groot, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

In alle stedelijke parken heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Parken worden met infoborden en signalisatielint afgesloten.

Omwille van de aanwezigheid van monumentale bomen en grafmonumenten, met een veiligheidsrisico tot gevolg, zullen de begraafplaatsen gesloten blijven op Allerzielen.

In een aantal parken bevinden zich gebouwen of vinden activiteiten plaats. Waar het stormweer een impact heeft op de beschikbaarheid of bereikbaarheid van die gebouwen en activiteiten, kan de normale werking donderdag niet plaatsvinden.

Het Middelheimmuseum is gedurende de storm gesloten.

Het dakterras van het MAS wordt op donderdag 2 november gesloten. Het museum is wel open.

In principe gaan alle locaties in de loop van vrijdag 3 november terug open, na een controle door de stadsmedewerkers.4

In Boom wordt de markt afgelast (EM / Foto Flickr)

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten