• 20/05/2024

Stad Antwerpen ondersteunt matchmakingsevenementen met open karakter

ANTWERPEN – Sinds dit voorjaar biedt stad Antwerpen financiële ondersteuning voor de organisatie van evenementen waarbij matchmaking op het vlak van kapitaal, talent en businesswerking centraal staat. Ondernemers ontmoeten er bedrijven en organisaties waarmee ze kunnen samenwerken en waarvan ze kunnen leren. De stad wil hen zo een extra stimulans bieden om verder te groeien.

Veel gezonde Antwerpse bedrijven zijn tijdens de coronacrisis in moeilijkheden gekomen en hebben nood aan kapitaal, talent of businesspartners om verder te kunnen groeien. De stad maakte 95 000 euro vrij voor de organisatie van evenementen rond deze thema’s en zet zich op de kaart als aantrekkelijke stad om te ondernemen en te investeren. Voorwaarden voor de ondersteuning zijn dat de matchmakingevenementen een open karakter en een marktconforme deelnameprijs hebben, en dat ze plaatsvinden in het arrondissement Antwerpen. De ondersteuning kan tot de helft van de kostprijs van het evenement bedragen, met een maximum van 20 000 euro. Begin deze maand keurde het college de betoelaging van zes evenementen goed voor een gezamenlijk bedrag van 84 750 euro:

*De eerste editie van het tweejaarlijkse evenement ‘Antwerp Fashion Week’ van Fashion Brewery aan het Hessenplein rond inclusiviteit, connectiviteit en duurzaamheid, waarop mode-bedrijven hun collecties konden tonen aan retailers uit de Benelux.

*Een reeks van drie online-netwerkevenementen van Conversation Starter onder de noemer ‘Summer Mix’, waarbij telkens vier complementaire industriesectoren bij elkaar worden gebracht om ook inspiratie uit te wisselen (nog op donderdagen 12 en 26 augustus).

*Een tweedaags matchmakingevenement van Start it @KBC met onder meer één-op-ééngesprekken voor start-ups met investeerders, een netwerkavond, een rondetafelgesprek rond duurzaamheid en een talkshow (op woensdag 17 en donderdag 18 november).

*Het ‘Find Your Team’-evenement van Netwerk Ondernemen uit de Lange Gasthuisstraat, dat bedrijven middels interactieve sessies en matchinggesprekken verspreid over zes weken helpt het juiste talent efficiënt aan te trekken (inschrijven kan tot vrijdag 1 oktober).

*Het internationale netwerkcongres ‘Can fashion save the world?’ van Universiteit Antwerpen met presentaties, interviews met grote modenamen, debatten, tentoonstellingen en bijzondere aandacht voor duurzaamheid (digital days op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober, congres van woensdag 20 tot vrijdag 22 oktober).

*De zevende editie van ‘De Bertjes’ georganiseerd door Corto bvba, de bekende en aan Antwerpen verbonden tv-show met prijsuitreiking van een jaarlijkse award die innovatieve ondernemers bekroont en ze met elkaar in contact brengt.

Claude Marinower (Open Vld), schepen voor economie: ‘Uit ervaring weet ik hoeveel ondernemers van elkaar kunnen leren en hoe ze elkaar ook in moeilijke tijden kunnen en willen helpen. Maar ze vinden niet altijd de weg, en je kunt nu eenmaal niet expert zijn in alles of iedereen kennen. Als stad dragen we hieraan graag bij door evenementen met focus op matchmaking en netwerken te ondersteunen. Met economische groei als doel.’ (EM / Foto Ondernemen in Antwerpen).

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten