• 27/05/2024

Stad Antwerpen neemt preventieve maatregelen tegen stormweer van vanavond

ANTWERPEN – Wegens het voorspelde stormweer, worden alle stedelijke parken en begraafplaatsen vanaf 17 uur preventief gesloten. Ze gaan in principe in de loop van morgen vrijdag terug open, na een controle.

De laatste weersvoorspellingen kondigen rukwinden tussen 80 en 100 kilometer per uur aan vanaf 19 uur. Dat betekent kans op vallende takken, ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken en begraafplaatsen vanaf 17 uur tijdelijk te sluiten..

In de stedelijke parken is de kans op afbrekende takken of omvallende bomen te groot, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

In alle stedelijke parken heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Parken worden met infoborden en signalisatielint afgesloten.

Omwille van de aanwezigheid van monumentale bomen en grafmonumenten, met een veiligheidsrisico tot gevolg, zullen de begraafplaatsen gesloten worden.

In een aantal parken bevinden zich gebouwen of vinden activiteiten plaats. Waar het stormweer een impact heeft op de beschikbaarheid of bereikbaarheid van die gebouwen en activiteiten, kan de normale werking vanavond niet plaatsvinden.

Het dakterras van het MAS wordt vandaag gesloten en er wordt beneden rond het gebouw een perimeter geplaatst. Het museum is wel open.

Ook het Veltwijckpark wordt uiteraard afgesloten. Kasteel Veltwijck is hierdoor niet toegankelijk.

Omdat het op zo’n korte termijn niet meer lukt een andere locatie te vinden, is het district Ekeren genoodzaakt de netwerkavond te annuleren.

Het is nog niet duidelijk wanneer een nieuwe datum geprikt wordt.

De sportlaureatenviering die deze avond plaats zou vinden in kasteel Sorghvliedt in Hoboken werd eveneens geannuleerd omwille van de slechte weersvoorspellingen. Er wordt naar een nieuwe datum gezocht.

Ook park Sorghvliedt wordt afgesloten omdat de kans op afbrekende takken of omvallende bomen te groot is, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden. de bewoners die afvalophaling hebben in de nacht van donderdag op vrijdag wordt gevraagd om het afval zo laat mogelijk buiten te zetten of te wachten tot de volgende ophaling. Zo gaat het afval niet waaien.

In principe gaan alle locaties morgen terug open, na een controle door de stadsmedewerkers.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten