• 27/05/2024

Stad Antwerpen breidt zone met snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur uit

ANTWERPEN – In de zone rond het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix geldt voortaan een nieuwe snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Na de opening van het nieuwe ziekenhuis richt de stad haar aandacht op de toenemende verkeersdruk in de directe omgeving.

Om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen, zal de maximale toegelaten snelheid op de enige toegangsweg voor gemotoriseerd verkeer, de Asiadok-Oostkaai, worden teruggebracht tot 30 kilometer per uur.

Ook de vrije tram- en busbaan rond het ziekenhuis, die voorbehouden is voor De Lijn, valt onder deze snelheidsbeperking.

Deze snelheidsbeperking wordt geïmplementeerd via een uitbreiding van de al bestaande zone 30 in de Cadixwijk. Alle nodige verkeersborden en grondstickers zijn al geplaatst.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Verkeersveiligheid is prioriteit in ons beleid. Sinds 2018 zijn alle Antwerpse woonwijken zone 30, en hier voeren we het regime in, aangepast aan de nieuwe situatie sinds de opening van het nieuwe ziekenhuis.’ (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten