• 23/06/2024

20150311 Brussel Belgium: portret van Koen Kennis, personeelslid bij N-VA op het partijbureau in Brussel

Stad Antwerpen bouwt verkeerslichten verder af en sluit drugspand

ANTWERPEN – Stad Antwerpen gaat verder met de afbouw van verkeerslichten op plaatsen waar ze niet noodzakelijk zijn en waar dat veilig is om te doen.

Uit een onderzoek blijkt dat de verkeersintensiteiten aan de fiets- en voetgangersoversteek aan het Frederik Van Eedenplein voldoende laag zijn en dat verkeerslichten niet noodzakelijk zijn om een goede oversteekbaarheid te kunnen garanderen. Daarom worden ze gedoofd. Koen Kennis (N-VA, zie foto), schepen voor verkeer: ‘In afwachting van een duurzame herinrichting van de oversteekplaats neemt de stad maatregelen, die de verkeerssituatie veilig en comfortabel maken voor alle weggebruikers. De focus ligt op het verbeteren van de zichtbaarheid en het beperken van de oversteeklengte en potentiële conflictzone.’ De voorsorteerstrook richting de Blancefloerlaan word afgestreept door het aanbrengen van een verdrijvingsvlak (inclusief plaatsen van plooibakens), rechtdoor gaande en rechtsaf-beweging worden gecombineerd op de linkse voorsorteerstrook en via signalisatie en de busstrook wordt omgevormd tot een ‘bijzonder overrijdbare bedding’.

Tijdens de eerste lockdown in 2020 zette de stad de verkeerslichten aan het kruispunt Blancefloerlaan/Waterhoenlaan op knipperstand. De toenmalige aanzienlijke daling van de verkeersdrukte liet dat ook toe. Bij de heropstart van de scholen in september 2020 werden de verkeerslichten opnieuw in werking gesteld. Begin september zette de stad ze een tweede maal op knipperstand, naar aanleiding van de werken aan de tramsporen. Tegelijkertijd werd het kruispunt en de circulatie tijdelijk gewijzigd met werfsignalisatie.

Kennis: ‘Uit het onderzoek blijkt dat de verkeerslichten niet noodzakelijk zijn om de verkeersintensiteiten te kunnen afwikkelen. Eind december eindigt de werf op de Blancefloerlaan, de stad grijpt die gelegenheid aan om deze verkeerslichten op knipperstand te laten.’  Er worden verdrijvingsvlakken en plaatsen van plooibakens aangebracht zodat het parkeren tot vlak vóór het kruispunt fysiek onmogelijk wordt gemaakt en het kruispunt wordt compacter gemaakt en de te brede rijbanen versmald door middel van wegmarkering en plooibakens.  De stad voert de maatregelen aan het Van Eedenplein en de Blancefloerlaan als proefopstelling in, zodra de weersomstandigheden het toelaten om markeringen aan te brengen. De proefopstellingen worden gemonitord en geëvalueerd.

Naar aanleiding van verschillende meldingen met betrekking tot rondhanggedrag en overlast in een inrichting op de Bredabaan, ging de politie over tot het meermaals controleren van de zaak. Deze was vaak op slot, wat een controle door de politie bemoeilijkte.

Tijdens verschillende gecoördineerde acties bleken er in de voorste verbruiksruimte geen klanten aanwezig, maar wel achteraan. Geen van hen was in het bezit van drank of andere waren die in de zaak verkocht werden. Er werden drugs aangetroffen en de geur van cannabis waargenomen. Verder bleek er in de achterbouw op de gelijkvloerse verdieping een illegale ruimte ingericht te zijn voor weddenschappen en op de bovenverdieping was een kamer ingericht als pokerruimte met pokertafel. Tijdens een andere controle bleek er om 23.23 uur nog licht in de zaak te branden en waren er nog klanten aanwezig. Op verschillende plaatsen werden opnieuw drugs aangetroffen.  De zaak wordt nu gedurende twee maanden gesloten. (EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten