• 27/05/2024

Koen Kennis

Stad Antwerpen asfalteert nog dit jaar 30 fietspaden in alle districten

ANTWERPEN – Antwerpen investeert in comfort en veiligheid op fietspaden. De stad werkte nu een actieplan uit om de fietspaden onder haar beheer die nog niet geasfalteerd zijn, te asfalteren.

Ook hoogteverschillen aan aansluitingen tussen het fietspad en de rijbaan worden daarbij weggewerkt. Het gaat in totaal over meer dan 30 kilometer fietspad dat een nieuwe bovenlaag krijgt.

Geasfalteerde fietspaden bieden niet alleen een beter fietscomfort dan fietspaden met tegels of betonstraatstenen, ze verhogen ook de veiligheid van de gebruikers.

Een effen fietsoppervlak vermindert immers de kans op eenzijdige ongevallen, dat zijn ongelukken waarbij geen andere verkeersdeelnemers betrokken zijn.

De stad wil deze legislatuur nog zeker 30 fietspaden aanpakken. Het gaat om niet-geasfalteerde fietspaden waarvoor nog geen heraanleg voorzien is.

Ze hebben een gezamenlijke lengte van 32,6 kilometer. Bij de werken zal ook telkens het hoogteverschil aan de aansluiting van deze fietspaden met de rijbaan uitgevlakt worden indien nodig.

Koen Kennis (N-VA, zie foto), schepen voor mobiliteit: ‘Steeds meer Antwerpenaren gebruiken de fiets voor hun verplaatsingen in stad en districten, en dat moedigen we aan. Wie wil fietsen, moet dat veilig en comfortabel kunnen doen.’

‘Onze rood geasfalteerde fietspaden zijn wat dat betreft een keurmerk. Wie daar fietst, weet dat hem of haar een leuke rit te wachten staat.’

Als eerste komt de Fortsteenweg en de Toekomstlaan in Merksem aan de beurt. Dit is de volledige lijst:

DISTRICT ANTWERPEN: Stuivenbergplein – Van Kerckhovenstraat

BERCHEM Diksmuidelaan

BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO Monnikenhofstraat

BORGERHOUT Bikschotelaan

DEURNE Alfons Schneiderlaan (van Jan Welterslaan tot Ter Heydelaan), Jan Welterslaan (van Oude Bosuilbaan tot A. Schneiderlaan), Gallifortlei, Alfons Schneiderlaan (van Ter Heydelaan tot Ruggeveldlaan), Jozef Verbovenlei, Menegemlei, Eksterlaar (tussen Menegemlei en Constant Jorislaan), Boekenberglei (van Ruimtevaartlaan tot Drakenhoflaan)

EKEREN Klein Heiken

HOBOKEN Coöperatielaan, Oudestraat, Steynstraat, Van Praetstraat

MERKSEM Rodeloopstraat, Toekomstlaan, Lange Bremstraat, De Lunden, Fortsteenweg,  Melgesdreef, Lambrechtshoekenlaan, Nieuwdreef, Moeshofstraat

WILRIJK Krijgslaan, Boekstraat, Jules Moretuslei, Sint-Bavostraat. (EM / Foto Ronny MULLENS)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten