• 27/05/2024

Staat het Paleis op de Meir nu echt te koop?

ANTWERPEN – Je zag de immoborden misschien al hangen aan het Paleis op de Meir in Antwerpen.

Neen, het Paleis staat niet echt te koop, maar je hebt deze zomer wel de kans om naar de unieke kijkdagen te komen.

Nog tot zondag 3 september, dagelijks van 10 tot 17 uur, loopt de gloednieuwe zomerexpo in het Paleis op de Meir: ‘Paleis te koop.’

Stel je voor: het Paleis op de Meir staat te koop en jij komt samen met een immo-makelaar een kijkje nemen.

Kan deze stadsresidentie je bekoren als tweede woonst in hartje Antwerpen?

In een gloednieuwe audiotour nemen immo-experte Linda (stem van Jade Mintjens) en haar stagiair Vincent (stem van Jelle Cleymans) je mee doorheen het Paleis tijdens de ludieke kijkdagen.

Je waant je een echte Hollywoodiaanse huizenjager in de statige salons, de balzaal en de slaapkamers, ontworpen door onder meer Napoleon of Koning Willem I der Nederlanden.

Puck Verstraeten, site-ontwikkelaar Paleis op de Meir: ‘Het Paleis op de Meir zet deze zomer de deuren open voor een breed publiek en we doen dat op een speelse manier.’

‘Fans van renovatieprogramma’s kunnen hier echt hun hart ophalen. Onze immo-experte Linda (zie foto) neemt je via de audio-guide met een glimlach mee op kijkdag en zal je wijzen op de troeven en de authentieke charme van het pand.’

‘Wie dieper in de geschiedenis wil duiken, die krijgt extra uitleg van ‘Vincent’ stagiair bij Immo Palace.’

‘Terwijl volwassenen nadenken over het bod dat ze willen uitbrengen, gaan kinderen op zoek naar de sleutel van het Paleis die ze enkel kunnen vinden door opdrachten te volbrengen.’

Ook enkele gekende ontwerpers werkten mee aan de tentoonstelling. Zo zorgde Bloemen van Cornelis voor twee boeketten met zijden bloemen in de Spiegelzaal van het Paleis.

In de verbindingsgalerij stellen Tomàs Goossens en Pol Vogels hedendaagse design tentoon. Pol Vogels kleedt onder meer Prinses Delphine van Saksen-Coburg.

‘2 slpkmrs – 4 salons – 1 bdkmr – 1 balzaal’: Instapklaar Paleis in hartje Antwerpen met riante traphal, vorstelijk balkon, royale binnenkoer, ettelijke salons en magnifieke balzaal à la Versailles. Eindigt jouw bezoek met een bod?

Tickets: acht euro (+18 jaar), zes euro (zes tot achttien jaar) en personen met een beperking, gratis  voor kinderen jonger dan zes jaar en voor leden van Herita. Een bezoek duurt ongeveer één uur. Info: www.paleisopdemeir.be. (EM / Foto Heritage)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten