• 21/05/2024

Copyright: Provincie Antwerpen

Sprookjeshuis Rivierenhof zoekt partners


DEURNE – De provincie Antwerpen zoekt creatieve partners om het Sprookjeshuis in Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne mee vorm te geven. Kandidaten kunnen hun voorstel indienen tot en met 19 augustus 2024.

Het Sprookjeshuis in het Rivierenhof spreekt tot de verbeelding van vele bezoekers. Het huisje staat er al meer dan 100 jaar. Sinds 1982 komen er scholen en families naar het oude wachtershuisje om hun fantasie te laten prikkelen door de verhalen van de vertellers.

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof zoekt nu partners om dit magische huisje mee uit te baten. Potentiële kandidaten stellen een aanbod voor dat past binnen de visie en look and feel van het Sprookjeshuis. Van overheidsinstantie tot profit-organisatie, van zelfstandige verteller tot creatieve vzw … Iedereen met een missie rond cultuur, natuur en/of educatie komt in aanmerking. De toekomstige partner zal een aanbod in het Sprookjeshuis verzorgen van bij voorkeur een 100-tal dagen per jaar of meer. Starten is mogelijk vanaf november 2024. Het aanbod moet creatief, origineel en kwaliteitsvol zijn en een breed publiek aanspreken.

Gedeputeerde voor de provinciale groendomeinen Mireille Colson (N-VA) licht toe: “Het Sprookjeshuis maakt fundamenteel deel uit van de werking van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Via kwalitatieve vertelkunst en het stimuleren van verbeelding willen we het immaterieel verhalenerfgoed bewaren. Zo verrijken we de belevingswereld van mensen en stimuleren hen tot actieve betrokkenheid. De natuur en de parkomgeving zijn belangrijke vertrekpunten bij dit gebeuren. De huidige werking van het Sprookjeshuis is gericht op klassen uit de 1e graad van het lager onderwijs en op gezinnen. We zoeken naar een aanbod dat complementair is aan de eigen werking van de provincie Antwerpen.”

Directeur Peter Verdyck voegt toe: “In ruil krijg je een fantastische ervaring in een feeërieke omgeving en de kans om je eigen aanbod uit te werken. Het unieke pand met drie kamers is gelegen in het mooie provinciale groendomein Rivierenhof, vlakbij de stad. Je kan verder bouwen op de goede reputatie van het Sprookjeshuis en rekenen op een breed gemengd publiek aan bezoekers.”

Kandidaten sturen hun voorstel en motivatie uiterlijk 19 augustus 2024 naar sprookjeshuis@provincieantwerpen.be. De voorstellen worden beoordeeld op de meerwaarde die je brengt voor de gemeenschap, het businessplan en de inpasbaarheid binnen het Sprookjeshuis en het park. Op 5 juni 2024 krijgen kandidaten de kans om het Sprookjeshuis te bezichtigen en wordt de werking verder toegelicht.

Foto’s Ronny MULLENS / Provincie Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten