• 23/04/2024

Sportweek in Dessel, doe de drakenwandeling, motorinitiatie in Balen

DESSEL – Van vrijdag 11 tot vrijdag 25 augustus gaan de inwoners van Dessel weer aan het sporten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die aan sport doen over het algemeen gelukkiger zijn dan zij die dat niet doen. Daarom is het geen verrassing dat de Desselse Sportraad vastbesloten is zoveel mogelijk inwoners, jong en oud, te laten kennismaken met een gevarieerd aanbod van sportactiviteiten. Het doel is om mensen te verbinden door middel van sport en hen samen plezier te laten beleven.

De Sportraad heeft zich ingespannen om dit jaar nieuwe elementen aan het programma toe te voegen. Zo kunnen de deelnemers zich wagen aan korfbal, een sport die wellicht nog niet door iedereen gekend is. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om kennis te maken met digitale en virtuele toepassingen binnen de sportwereld, die worden gezien als de ‘sport van de toekomst’. Het programma van de Sportweek biedt een breed scala aan activiteiten die geschikt zijn voor verschillende interesses en leeftijdsgroepen. Of je nu een ervaren sporter bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om actief te zijn, er is voor elk wat wils. De activiteiten omvatten onder meer fietsen, basketbal, volleybal, vissen,… Op de website vind je een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten, locaties en tijdstippen. De Sportraad van Dessel nodigt iedereen uit om deel te nemen en het plezier van sport te ervaren.

De Sportraad schrijft nog: ‘We willen graag dat onze gemeenschap gelukkig is en we geloven dat sport daar een essentiële rol in speelt. Door de Sportweek te organiseren, hopen we mensen samen te brengen en een gezonde levensstijl te bevorderen. We moedigen iedereen aan om deel te nemen, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Het belangrijkste is dat we allemaal plezier hebben en genieten van de positieve effecten van sport.’ Info:  www.dessel.be/sportweek.

Sinds vorige zomer is Dessel een leuke familiewandeling rijker: de drakenwandeling. En deze zomer maak je kans om het prentenboek te winnen waarop de wandeling gebaseerd is: Draak wil ook een feestje.’

De drakenwandeling start aan het Campinastrand, brengt je langs Desselse paadjes en waterwegen en combineert beweging met leesplezier. Langs het parcours kom je borden tegen waarop je het verhaal van draak en zijn vrienden kan ontdekken in combinatie met enkele leuke opdrachten. Je kan het verhaal niet enkel lezen, maar ook beluisteren via qr-codes. De wedstijdvraag kan je hier ontdekken: https://dessel.bibliotheek.be/nieuws/wandel-deze-zomer-de-drakenwandeling-en-win-een-boek.

Ben je tussen dertien en zeventien jaar oud en heb je een zwak voor motoren? Maak dan kennis met uitdagende gemotoriseerde sporten op donderdag 10 augustus. Je leert met een crossmoto en een quad rijden.

Ook mountainbiken en meerijden met een motozijspan staan op het programma. Dit alles onder professionele begeleiding en  op het echte crossparcours van de Keiheuvel in Balen. Ook G-sporters zijn welkom. De motorinstapdag wordt georganiseerd in samenwerking met Sportregio Zuiderkempen en KMC Mol.

Je betaalt 35 euro. Hier is een lunchpakket inbegrepen. Dit dien je mee te brengen: beschermende kledij (lange broek, trui of T-shirt met lange mouwen, stevige hoge schoenen en handschoenen), helm (indien je hierover beschikt, géén fietshelm), bescherming tegen de zon bij mooi weer. Bij slecht weer regenkledij, drankjes en zakgeld. Info: https://www.dessel.be/eloket/formulier/103/inschrijven-voor-motorinstapdag-activiteit-voor-tieners. (EM / Foto Gemeente Dessel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten