• 16/07/2024

De Muur van mijn Olympische Kampioenen “Dirk Van Tichelt”

Sportjournalist Luc Wuyts zamelt geld in voor buurmeisje Lia (8)

KALMTHOUT – Iedere dag komt een topatleet uit het judo, zwemmen en de paardensport zijn naamplaatje aanbrengen op de “Muur van mijn Olympische Kampioenen” en doet tegelijkertijd een oproep aan zijn achterban om de “100.000 voor Lia” financieel te steunen. De Muur van “mijn Olympische Kampioenen” staat opgesteld in Luc’s voortuin in de Hollekelderstraat 28 te Kalmthout.

Vandaag kwam judoka Dirk Van Tichelt langs. Als headcoach van de nationale juniorenploeg staat Dirk Van Tichelt nog dagelijks op de tatami om al zijn vakkennis en ervaring over te dragen op de toekomstige judotoppers. In die hoedanigheid kijkt hij samen met bondscoach Udo Quellmalz over de schouder naar de voorbereiding van Matthias Casse op de nakende Olympische Spelen in Parijs. “Matthias is klaar voor Olympische goud”, verklaarde de Beer van Brecht nadat hij in Kalmthout zijn naamplaatje had aangebracht op de Muur van mijn Olympische Kampioenen. In mijn ogen wenkt de Olympische titel voor Matthias Casse”.

Luc wil in deze periode inderdaad 100.000 Euro verzamelen voor zijn buurmeisje Lia (8), die geboren is met het syndroom van Kabuki en zo door het leven moet met een aantal fysieke en mentale handicaps. Beschouw die 100.000 Euro als een soort pensioenfonds voor Lia.

Stortingen kunnen gebeuren op de KBC-rekening “De 100.000 voor Lia: BE48 7310 0958 8827.

De actie de Muur van mijn Olympische Kampioenen loopt nog tot 21 juli.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten