• 20/05/2024

Sponsoractie Molse redders, schoolbib geopend, debat van mondiale raad

MOL – Onder de noemer ‘Leesplezier voor ieder kind’ opende de eerste schoolbibliotheek in basisschool Klim-Op in Ginderbuiten. Het project ‘Leesplezier voor ieder kind’ is een initiatief van de bibliotheek in samenwerking met de Molse basisscholen. Met het project brengt men boeken tot bij de kinderen om zo het lezen op school en thuis te stimuleren. Ook in de basisscholen De Toren en ‘t Egeltje in Achterbos realiseert men dit schooljaar nog een schoolbibliotheek. De bibliotheek streeft naar een schoolbibliotheek voor elke Molse basisschool.

Niemand zal ontkennen dat de bibliotheek een belangrijke rol kan spelen in het stimuleren van de leesbevordering. Net daarom wil de Molse bibliotheek volop inzetten op leesplezier. Jammer genoeg is lezen bij kinderen vaak een verplicht nummertje en net daar wringt het schoentje. Studies tonen aan dat lezen pas zijn vruchten afwerpt wanneer kinderen er ook werkelijk plezier aan beleven. Kinderen die met plezier lezen, zijn niet alleen beter in taal, maar ook beter in begrijpend lezen, vraagstukken, wiskunde,…

De bibliotheek wil doorlopend boeken op alle Molse basisscholen aanbieden. De schoolbibliotheek biedt hier een oplossing. De bibliotheek zorgt voor een actuele en gevarieerde boekencollectie, eventueel aangevuld met boeken van de school. De kinderen gaan regelmatig naar de schoolbibliotheek om boeken uit te lenen. Door het aanbod van boeken in de school krijgt elk kind de kans om vaker boeken te lezen.

Naast de eigen schoolbibliotheek moet ook de weg naar de bibliotheek zeker open blijven. Daarom organiseert de bibliotheek voor elke klas minstens één bezoek per schooljaar. Niet met het doel om boeken uit te lenen, wel om kinderen wegwijs te maken in de bibliotheek en het kiezen van boeken of om leesbevorderingsactiviteiten te volgen. Het moet een leuk bezoek zijn dat kinderen aanzet om de bibliotheek ook in de vrije tijd te bezoeken. Elke Molse basisschool krijgt de kans om een schoolbibliotheek te laten installeren op school. De bibliotheek streeft naar een schoolbibliotheek in elke Molse basisschool en doet een warme oproep aan de scholen die nog niet intekenden voor het project.

De redders van Vita Den Uyt in Mol organiseren een leuke sponsoractie voor de Warmste Week.

Wil je hen steunen? Deponeer dan jouw bijdrage nog tot zondag 19 december in de grote spaarpot aan de balie van het zwembad. Voor elke ingezamelde euro zwemmen de redders op zondag 19 december een baantje. Slagen ze voor deze uitdaging, dan verdubbelt Vita Den Uyt zelf het ingezamelde bedrag. Die dag is iedereen tussen 14 en 17 uur welkom in Vita Den Uyt (Rode-Kruislaan 18) om de redders aan te moedigen. Vita Den Uyt voorziet die dag verschillende leuke acties voor de bezoekers. De Warmste Week focust dit jaar op het thema ‘Kunnen zijn wie je bent’.

Op dinsdag 23 november nodigt de Molse mondiale raad je uit voor een debat over het (on)nut van internationale samenwerking. De gespreksavond vindt plaats vanaf 20 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, en wordt ingeleid door Gie Goris. Inschrijven kan tot en met maandag 22 november via https://forms.gle/2TPT7A7oRf2TNpAXA. De deelname is gratis. Toegang enkel op vertoon van je Covid Safe Ticket én je identiteitskaart. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten