• 24/05/2024

Stad Geel breidt ‘oude’ sporthal Axion uit met nieuwbouw

GEEL – Verenigingen en individuele sporters krijgen extra mogelijkheden in Geel. De stad breidde de ‘oude’ sporthal Axion uit met een nieuwbouw en maakte er één groot multifunctioneel sportcomplex van. Vandaag opende het gloednieuwe sportcentrum officieel de deuren.

De stad heeft nu een splinternieuw sportcentrum waar jaarlijks meer dan 128 000 sporters en wekelijks een 30-tal sportverenigingen over de vloer komen. Het sportcentrum Axion heeft tal van nieuwe faciliteiten en ruimtes en er werd ook rekening gehouden  met de toegankelijkheid van mensen met een beperking. Zo is er onder meer een fitness en een horecazaak met een ruim terras. Hiervoor is de stad nog op zoek naar consessiehouders. Kandidaten kunnen zich nog tot en met 31 januari 2023 aanmelden via www.geel.be/concessies-axion .

 De oude sporthal kreeg een nieuwe vloer, een gerenoveerd dak en andere verlichting. De ‘oude’ sporthal kan ook dienst blijven doen als fuifzaal om jaarlijks een zestal fuiven te laten plaatsvinden  die georganiseerd worden door studenten van de hogeschoolcampus. In het hele gebouw vind je voortaan een danszaal met een dempende parketvloer, een vechtsportzaal met vaste vechtsportmatten, vier squashcourts, twee polyvalente ruimtes, een horecazaak en een fitnesszaak. Aan de polyvalente ruimtes grenst een vaste tribune met plaats voor 300 personen, die uitkijkt op de nieuwe sporthal. Via www.geel.be/sportinfrastructuur kan men de zalen en terreinen reserveren.

De stad komt met dit nieuwe sportcentrum tegemoet aan de noden van Geelse sportverenigingen die niet over eigen of voldoende sportinfrastructuur beschikken. In het complex staan trainingen en wedstrijden van een dertigtal verenigingen gepland.

 Nadine Laeremans (CD&V), schepen van sport: ‘Het complex geeft individuele sporters meer mogelijkheden. Van zodra er een uitbater voor de fitnesszaak is gevonden, kan je hier ook spieren komen kweken. Dankzij de gunstige ligging hopen we overdag omliggende bedrijven en studenten te verwelkomen. Axion biedt heel wat faciliteiten, zoals kleedkamers, douches, lockers en kraantjes om drinkbussen te vullen’.

In 2019 ontving de stad een subsidie van 975 000 euro van Sport Vlaanderen voor de renovatie van het sportcentrum. Ben Weyts (NV-A), Vlaams minister van sport: ‘Sport is als maïzena voor onze samenleving. Het verbindt jong en oud, man en vrouw, rijk en arm. Sporten maakt ons bovendien fysiek en mentaal sterker, dus willen we iedereen meer laten sporten, door onder meer te investeren in nieuwe sportinfrastructuur. Maar eveneens door de samenwerking tussen sportfederaties, lokale besturen en sportclubs te versterken. Het multisportcomplex Axion kan op dat vlak als voorbeeld dienen’.

Op zondag 11 december is iedereen vanaf 9 uur welkom voor de feestelijke opening. Er staan tal van  activiteiten voor kinderen op het programma. Europees en Belgisch kampioen judo Dirk Van Tichelt komt zelfs een initiatie geven. Al de activiteiten zijn die dag gratis. Inschrijven is niet verplicht. In de polyzaal kunnen bezoekers genieten van een drankje en oude sportfoto’s uit het stadsarchief bewonderen.

Foto’s Peter Willekens

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten