• 14/06/2024

Spelers van KVC Westerlo brengen dikke cheque en Titus naar kinderziekenhuis Geel

GEEL – In april kondigde voetbalclub KVC Westerlo aan mee de schouders te zullen zetten onder het nieuwe kinderziekenhuis in Geel, Planeet Goudgeel.

Nu het voetbalseizoen 2022-2023 is afgelopen, werd de eerste financiële bijdrage vanmiddag officieel overhandigd door een delegatie van de A-kern.

Want ook de spelers dragen Planeet Goudgeel een warm hart toe en zamelden mee geld in. In de cheque van 20 000 euro zitten bijvoorbeeld ook de boetes vervat die ze moeten betalen voor bijvoorbeeld het laattijdig arriveren op training.

Ziekenhuis Geel bouwt een nieuw kinderziekenhuis, Planeet Goudgeel, op maat van kinderen.

De nieuwe beleveniswereld moet ervoor zorgen dat de jonge patiënten hun angst even vergeten en gewoon ‘kind’ kunnen zijn, ook in het ziekenhuis.

Om Planeet Goudgeel écht tot leven te laten komen is Ziekenhuis Geel op zoek naar giften via de vzw Dimpnafonds.

Voetbalclub KVC Westerlo loopt helemaal warm voor het project en engageert zich om de komende jaren een belangrijke financiële bijdrage te leveren.

Vorige zomer bracht de A-kern van KVC Westerlo een bezoek aan de kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. Dit bezoek zou het startschot betekenen van een mooie, duurzame samenwerking tussen KVC Westerlo en het ziekenhuis.

Op Planeet Goudgeel wonen allerlei figuurtjes, onder meer de vrolijke Cheese die iedereen verwelkomt en pechvogel Teo die allerlei ongelukjes heeft en zich niet altijd lekker voelt. De nieuwste aanwinst is Titus.

Hij vliegt als een vuur(voet)bal rond Planeet Goudgeel en helpt de inwoners waar hij kan met al zijn kracht. Hij is sneller dan het licht en heeft de grootste spierballen van de hele planeet.

KVC Westerlo-spelers Lukas Van Eenoo en Igor Vetokele overhandigden de cheque aan dokter Vergauwen, diensthoofd pediatrie in het ziekenhuis van Geel.

En met Titus onder de arm werk werd een bezoek gebracht aan de patiëntjes. Je mag twee keer raden in welke kleuren Titus gekleed is: blauw en geel, net als Westerlo dus.

Doe zoals KVC Westerlo en bouw mee aan Planeet Goudgeel. Je kan online een gift doen op www.dimpnafonds.be of rechtstreeks op het rekeningnummer BE53 0689 0926 1253.

Voor giften van 40 euro of meer aan Dimpnafonds vzw ontvang je een fiscaal attest. Zo kan je tot 45 procent van je gift terugtrekken via de belastingen.

Voor de nieuwbouw kan het ziekenhuis rekenen op steun van de Vlaamse overheid. Maar voor het bijzondere en uitzonderlijke interieur en het tot leven brengen van Planeet Goudgeel heeft men steun van buitenaf nodig.

Door een gift te doen zorg jij dat het nieuwe kinderziekenhuis ook écht Planeet Goudgeel wordt. (EM / Afbeelding Ziekenhuis Geel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten