• 18/07/2024

Spelen in Galbergen, gratis medisch onderzoek, gratis optreden, kans op gratis weekend Zilvermeer,…

MOL –  Speelplein Galbergen in Mol organiseert tijdens de paasvakantie een paasweek vol spelletjes en activiteiten. Kinderen van vier tot vijftien jaar zijn elke namiddag welkom van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 april.

Het speelplein vindt plaats aan de Don Boscostraat 35. Deze activiteit is een UiTPAS-activiteit. Dat betekent dat je met je UiTPAS een punt kan sparen als je deelneemt. Wanneer je recht hebt op korting, betaal je 0,80 euro in plaats van vier euro. Inschrijven doe je de dag zelf tussen 13 uur en 13.30 uur. Je kan contant betalen of met vrijetijdcheques. De speelnamiddag start om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Doe je kinderen gepaste speelkledij aan want vuil worden hoort er bij.

Wil je je bloedruk of hartslag laten controleren? Kom dan langs bij de gezondheidsconsulent van en in lokaal dienstencentrum Ten Hove op dinsdag 11 april tussen 13 en 15 uur in  de  Jakob Smitslaan 28. Tijdens deze gratis consultatie meet men verschillende resultaten en formuleert men nuttige adviezen. Een diagnose stelt men niet. Indien nodig verwijst men je door naar de huisarts. Inschrijven is niet nodig.

Op vrijdag 7 april nodigt de werkgroep dementie van Woonzorgcentrum Ten Hove iedereen uit om samen ijsjes te smullen. Tussen 14 en 16 uur ben je welkom in het ijssalon in het restaurant van het lokaal dienstencentrum. Zit je liever in een rustigere omgeving, dit kan in zaal één en twee. Je betaalt vijf euro voor een ijsje. Er is keuze uit een coupe advocaat, dame blanche, warme krieken, banana split of appeltaart met ijs.

Ook op paaszondag 9 april verwelkomt men je graag op de wekelijkse dieren- en boerenmarkt op en rond het Rondplein. Speciaal voor deze gelegenheid komt ook de paashaas tussen 9 en 11 uur op bezoek (zie foto). Bovendien kunnen de kleintjes zich tussen 9 en 12 uur uitleven op het springkasteel. April is ook ‘Maand van de markt’. Koop je bij de deelnemende handelaars, dan maak je kans op marktbonnen ter waarde van 50 euro of een hoofdprijs van 250 euro.

Het inloophuis voor personen met geheugenproblemen en hun naasten organiseert op vrijdag 7 april ‘Liefde voor muziek’. Je bent welkom om 14 uur in het inloophuis ‘De Pastorie’, Gasthuisstraat 14. Daarna wandelt men samen naar het nabijgelegen woonzorgcentrum Witte Meren. Hier geniet je van luistermuziek en kleinkunst, gebracht door Jerom Boons. De activiteit eindigt om 16.30 uur. De deelname is gratis, inschrijven hoeft niet.

Maximum tien minuutjes tijd, dat is wat je nodig hebt om de grote mama en papa-bevraging in te vullen. Met de anonieme bevraging wil het gemeentebestuur ontdekken waarom je de opvang- en vrijetijdsmogelijkheden altijd (of nooit) gebruikt, of je weet dat men voor je klaar staat met tips rond opvoeden en hoe men beter kan inspelen op de noden van jouw gezin. Neem tot zondag 30 april deel via www.gemeentemol.be/bevraging. Wie weet win je een weekendje Pipowagen van het Zilvermeer voor het hele gezin.

De enquête past in het Vlaamse decreet ‘Buitenschoolse Opvang en Activiteiten’ (BOA). Met dit decreet wil de Vlaamse overheid de naschoolse opvang en de vrije tijdsactiviteiten van kinderen beter op elkaar afstemmen. Idealiter kunnen kinderen na schooltijd kiezen hoe ze hun vrije tijd invullen, ongeacht de werksituatie van de ouders. Afhankelijk van hun eigen interesses en talenten, vullen de kinderen hun vrije tijd in op een manier die voor hen zinvol is. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten