• 19/05/2024

Speelplaats van Annuntia-instituut in Wijnegem wordt buitenruimte vol plantgoed

WIJNEGEM –   Vanmiddag ontving de directie van het Annuntia-Instituut een mooi bedrag uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA, links op de foto hieronder).

Daarmee zet de school haar eerste stappen richting een groene speelplaats. Provincie Antwerpen ondersteunt met financiële middelen en praktische begeleiding vergroeningstrajecten van scholen onder de noemer Groene Oases. Voor het project ontvangt de school 11 000 euro van de provincie.

Het idee om te vergroenen op het Annuntia-Instituut ontstond al een aantal jaar geleden, toen Wijnegem kampte met een waterproblematiek.

Daarna verzamelde de directie van de leerlingen en leerkrachten enkele ideeën. Zo werd snel duidelijk dat de betonnen speelplaats van de derde graad zou sneuvelen.

 Over de invulling waren de studenten, leerkrachten en de directie unaniem: de speelplaats moet rust bieden.

De leerlingen willen er kunnen ‘chillen’ en ook het schoolteam gaat daarmee akkoord. Een speelplaats met veel groen, kleurrijke planten en gezellige hoekjes waar de oudste studenten tot rust kunnen komen.

Ook praktische begeleiding hoort bij het project. De school kan rekenen op vakkundig plantadvies en concrete ontwerpplannen van Regionaal Landschap de Voorkempen.

Projectmedewerker Jolien Konings: ‘Studenten die hun volste concentratie nodig hebben tijdens de lesuren, kunnen niet echt ontkoppelen tijdens de speeltijden op een betonnen vlakte.’

‘In een groene buitenruimte kan dat wel. Als Regionaal Landschap adviseren we tevens bij de plantenkeuze om de biodiversiteit maximaal te bevorderen. Ook dat komt de leerlingen ten goede.’ (EM / Foto’s Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten