• 24/06/2024

Speelkaartenmuseum viert Dag van de Verzamelaar

TURNHOUT – Het Speelkaartenmuseum zet op zaterdag 8 juni de deuren wagenwijd open voor verzamelaars van traditionele speelkaarten en hedendaagse Trading Card Games (TCG’s). Tijdens de Dag van de Verzamelaar /Trade & Play kunnen liefhebbers elkaar ontmoeten en samen deelnemen aan verschillende activiteiten. ‘Turnhout is natuurlijk dé stad van de speelkaarten. Wij vinden het belangrijk dat dit evenement elk jaar een plek krijgt in het publieksaanbod van het Speelkaartenmuseum’, vertelt schepen van Musea Astrid Wittebolle.

In de voormiddag start het toernooi Lorcana, waar deelnemers hun beste kaarten in de strijd kunnen gooien. Verzamelaars van historische speelkaarten tonen of ruilen hun unieke kaarten dan weer tijdens de ruilbeurs. Deelnemers die nog niet zo vertrouwd zijn met TCG’s kunnen terecht in de vrije speel- en ruilruimte of verschillende demo’s volgen.

Na de middag organiseert Seb Van Deun een workshop ‘Grading for Dummies’. Daar leren de deelnemers hoe ze kaarten naar waarde schatten. De nog niet verschenen Trading Card Game ‘Modern Horizons III’ zal vanaf 13 uur ook te spelen zijn. De beurs wordt afgesloten met de lezing ‘Verzamelwoede, tot hoever moet je gaan?’ Daar ontrafelt wetenschapshistoricus Bart Sliggers het fenomeen van ‘de verzamelaar’.

‘Deze nieuwe editie van de Dag van de Verzamelaar biedt een interessante cross-over tussen traditionele verzamelaars en hedendaagse spelers. We hopen dat alle deelnemers genieten van het evenement’, besluit schepen Wittebolle.

Het volledige programma vind je hier.

Foto Wikipedia

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten