• 24/05/2024

Spécial Belge Taproom pakt uit met Al Blondy, een blond bier van zeven procent

ANTWERPEN – De microbrouwerij van Spéciale Belge Taproom draait zo’n anderhalf jaar op volle toeren en dat werpt vruchten af. Na de vele ‘testbrouwsels’ onder het label #Tourist hebben ze nu een eerste blijver te pakken: de Al Blondy, die op grote schaal in productie is gegaan.

Proeven? Vandaag houdt Spéciale Belge Taproom naar aanleiding van zijn vijfde verjaardag een grote TapTakeOver in het unieke PAKT in Antwerpen. Zij aan zij met negen bevriende brouwers tappen ze tijdens ‘One of Us’ de lekkerste bieren én heel wat ‘speciallekes’. Vanuit de nagelnieuwe keuken worden ook burgers en sharing dishes geserveerd.

De Al Blondy en de #Tourist-experimenten belichamen de missie van Spéciale Belge Taproom: de bierfan weer overtuigen van lokale kwaliteit en vakmanschap. De stevig uit de kluiten gewassen microbrouwerij leverde inmiddels meer dan 30 brouwsels af; stuk voor stuk eigenzinnige en erg typerende craft beers van eigen makelij. Van een tripel, IPA of witbier tot een saison of stout. De bezoekers van het biercafé in het Groen Kwartier (zie foto) mochten ze allemaal testen en beoordelen.

Founding fathers Bavo Van den Heuvel, Uwe Versavel, Kobe Ceulemans en Davy Smeyers: ‘Onze maatstaf was: krijgen we op een #Tourist enkel positieve reacties van kenners en amateur-bierdrinkers, dan wordt dat ons eerste bier dat we in productie steken. Met de Al Blondy hebben we dus onze eerste blijver te pakken die door Brouwerij ’t Verzet in Anzegem wordt gebrouwen, op grotere schaal dan onze eigen capaciteit hier.’

De eerste 2 000 liter zit op vat en op fles. We bieden deze natuurlijk eerst bij ons aan. Maar de bedoeling is wel om de klanten van andere biercafés en restaurants tegen dezelfde prijs te laten kennismaken met ons fijn bier, in Antwerpen én ver daarbuiten. Volgend jaar hopen we het eigen gamma nog uit te breiden met twee of drie extra referenties. Want we blijven experimenteren in de brouwerij.’

De Al Blondy – een ludieke knipoog naar Al Bundy uit de iconische Amerikaanse comedyserie ‘Married with Children’ – is een fris gehopt blond bier met een alcoholgehalte van zeven procent.

Van den Heuvel: ‘Een beetje bitterder en hoppiger dan gemiddeld. Gebrouwen met haver en Amerikaanse hop. Onze Al Blondy drinkt goed door. Een echte dorstlesser mét zachte bitter. Ideaal op het terras, in de zetel thuis, bij een lekkere Vlaamse klassieker of een stevige burger.’ Wat treft, want burgers zijn vandaag dé specialiteit van Spéciale Belge Taproom, dat deze zomer zijn keuken op punt stelde. ‘Voor de duidelijkheid: we willen geen restaurant worden. Bier blijft de focus. Maar in een goeie brewpub moet je ook kunnen blijven zitten voor een hartige hap. Op onze kleine kaart staan wat finger food om te delen, fully loaded nacho’s en verschillende burgers; klassiekers én vegetarisch. We proberen zoveel mogelijk in-house te bereiden met dagverse producten, van de veganaise tot de pulled pork.’

Je kan terecht aan het Regine Beerplein 1 in Antwerpen. Vandaag vind je er ook Galea Craft Beers, Magnus Brouwerij, Gistgeest, Bieren Cabardouche, SE10 Brewing, Vleesmeester Brewery, Uncharted, De Mortselarij en Kettu Beer. Voor de Al Blondy betaal je 80 euro voor een vat en 33,06 euro voor een bak, telkens exclusief BTW. Hij is te verkrijgen bij de Speciale Belge Taproom, Proxy Delhaize Groen Kwartier en online. PAKT is open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14 tot 00 uur, op vrijdag van 14 tot 2 uur en op zaterdag van 12 tot 2 uur. (EM / Foto Buzz-Agency)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten