• 14/06/2024

Spaarbekken 3 in Duffel weer toegankelijk, geen mondmaskers meer op markt

DUFFEL – In maart lag een resolutie voor op de gemeenteraad om spaarbekken 3 opnieuw toegankelijk te maken voor wandelaars en joggers. Die resolutie was het resultaat van een werkgroep met afgevaardigden uit N-VA, CD&V, Groen, Open Vld en Vlaams Belang. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Water-link, André Gantman, nam de oproep van de Duffelse gemeenteraad ter harte. Met resultaat. Vanaf 5 september zal het waterbekken weer op zondagen worden opengesteld.

Midden in het hart van Duffel bevindt zich een enorme groenblauwe long met vier waterspaarbekkens van watermaatschappij Water-link. Tot vorig jaar konden wandelaars, joggers en natuurliefhebbers op zondag gebruik maken van de paden rond bekken 3. Maar tijdens de eerste lockdown besliste Water-link de bekkens te sluiten. Water-link past deze beslissing nu aan op voorwaarde dat de gemeente aan de slag gaat met een groep vrijwilligers en Natuurpunt Oude Spoorweg om het domein te openen en te sluiten en alles netjes te houden.

Gemeenteraadsleden Kris De Smet (Groen), Chris De Vos (N-VA) en Luc Wuyts (CD&V) trokken de kar voor de resolutie en zijn uiteraard tevreden dat het gelukt is. ‘We willen mensen zo veel mogelijk aanzetten om gezonder te leven en veel te bewegen. Het is dan ook logisch dat we ons als lokaal bestuur inzetten om zo’n prachtige wandelomgeving in het hartje van onze mooie gemeente opnieuw toegankelijk te maken. We formuleerden in onze resolutie het voorstel om te werken met vrijwilligers en zijn blij dat dit voorstel werd weerhouden.’

Om het domein te openen en te sluiten gaat het lokaal bestuur Duffel een samenwerking aan met Natuurpunt. Dirk Costrop, voorzitter van Natuurpunt Oude Spoorweg en burgemeester Sofie Joosen (N-VA): ‘We nodigen iedereen uit om het waterbekken samen met onze gemeenteraadsleden, voorzitter van de Raad van Bestuur van Water-link, André Gantman, en Natuurpunt opnieuw in te wandelen. Dit doen we op zondag 5 september om 10 uur aan de ingang aan de O.-L.-Vrouwlaan.’  De toegang zal weer mogelijk zijn, elke zondag tijdens zomertijd van 8 tot 19 uur en elke zondag tijdens wintertijd van 9  tot 16 uur. Honden horen steeds aan de leiband. Spaarbekken 3 is enkel toegankelijk voor wandelaars en joggers. Afval mag je niet achterlaten.

Vanaf dinsdag 7 september zal er geen mondmaskerverplichting meer gelden op de Duffelse wekelijkse markt.

De zomervakantie is ten einde. De komende weken zal het dus opnieuw rustiger worden op de dinsdagmarkt. De mondmaskerplicht die al een hele tijd van kracht was wordt daarom opgeheven. Zorg er wel voor dat je altijd een mondmasker bij je hebt voor drukke momenten of plaatsen waar de afstand niet voldoende gegarandeerd is.

Joosen: ‘91 procent van onze Duffelse volwassenen is intussen volledig gevaccineerd. Momenteel zijn er ook heel weinig besmettingen in onze gemeente. De markt verloopt al maanden in coronaveilige omstandigheden. Tijd om afscheid te nemen van de mondmaskerverplichting op onze wekelijkse markt. Hopelijk voorgoed.’ (EM / Foto Gemeente Duffel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten