• 19/05/2024

Sofidel Benelux uit Duffel schenkt 6 000 euro voor actie ‘Sterke Jan’

DUFFEL – Sofidel Benelux, een toonaangevende papierfabrikant uit Duffel, steunt met veel enthousiasme lokale initiatieven.

Dit jaar schenkt Sofidel Benelux zijn jaarlijkse goededoelencheque aan het Duffelse Sterke Jan, om de actie Kom op tegen Kanker te steunen.

Victor De Boeck: ‘De Sofidel Group beloont jaarlijks gemeenschapsvormende initiatieven. Voor 2024 kunnen andere initiatieven ook een beloning krijgen, maar KOTK kan zeker op steun blijven rekenen.’

‘Met een warm hart steunt Sofidel Benelux de actie Sterke Jan. Een initiatief van een vriendengroep van Jan, die darmkanker had, om hem te steunen.’

‘Jaarlijks neemt de groep deel aan de 1 000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Ondertussen is de groep uitgegroeid tot een grootschalig, gepassioneerd team van fietsers, supporters en sponsors die samen strijden tegen kanker.’

‘Team Sterke Jan is veel meer dan die 1 000 kilometer op de fiets, het is een symbool geworden van samenhorigheid en doorzettingsvermogen.‘

In 2013 schreef een vriendengroepje zich in voor de 1 000 kilometer van Kom op tegen kanker onder de naam ‘Sterke Jan’. Jan was het jaar voordien ziek geworden: darmkanker. De vrienden wilden Jan en zijn gezin op die manier een hart onder de riem steken.

Een jaar later breidde de groep uit naar drie teams, in 2015 naar vier teams met een eerste vrouwenteam en in 2016 waren er tien teams van tien solorijders.

In 2017 koos men voor het andere uiterste: tien teams met zoveel mogelijk verschillende fietsers: een groep van 69 vrienden tussen achttien en 74 jaar.

In 2018 kwamen er elf ploegen aan de start met drie solorijders en 60  andere fietsers. In 2019 reden maar liefst 80 unieke fietsers in tien ploegen mee de 1 000 kilometer.

In 2022 trapten ze vol overgave met twaalf teams de 1 000 kilometer, waarvan drie  solorijders. Dit jaar stond men elke etappe met tien aan de startlijn.

De groep breidde uit, enerzijds voor het plezier van het fietsen of voor de sportieve uitdaging maar ook omdat ze in familie- of vriendenkring geconfronteerd werden en worden met kanker.

Team Sterke Jan bestaat uit veel meer dan alleen de fietsers van de 1 000 kilometer. Supporters zijn veelvuldig én opvallend aanwezig in Mechelen, langs het parcours en in de middagsteden. Ze zorgen steeds voor ambiance. Hun rode T-shirts en dito petten zijn intussen in Vlaanderen-wijd gekend.

Per team moet je 5 500 euro betalen om te mogen deelnemen. De cheque van Sofidel is dus ruim voldoende om een ploeg aan de start te brengen.

Er is een ijverige werkploeg van sjouwers, bouwers, binders, kuisers, tappers, plakkers, schenkers, smeerders, dragers, duwers, ontvangers, gevers, afwassers, afdrogers, bakkers, scheppers, tellers, speechers en nog heel veel meer, die de activiteiten mogelijk maken.

En er is een hele grote groep mensen die eten, drinken, babbelen, lachen, dansen, steunen, luisteren, ontmoeten, … ten voordele van Kom op tegen Kanker. (EM / Foto’s Sofidel Benelux)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten