• 14/06/2024

Sociaal Huis Geel zet deuren open, dit weekend kermis Grote Jaarmarkt in Mol

GEEL – Op zondag 19 maart zet het Sociaal Huis van Geel tussen 13.30 uur en 16.30 uur haar deuren wagenwijd open voor Dag van de Zorg. Bezoekers hebben dan de kans om een kijkje achter de schermen in lokaal dienstencentrum Luysterbos en woonzorgcentrum Wedbos te nemen. Ze kunnen onder meer deelnemen aan een rondleiding en genieten van een gratis hapje en een drankje.

Het Sociaal Huis is er voor iedereen en heeft voor elke levensfase een waardevol aanbod aan activiteiten, ondersteuning, hulp en oplossingen. Op de Dag van de Zorg maken bezoekers kennis met haar aanbod en dat van lokaal dienstencentrum Luysterbos en woonzorgcentrum Wedbos.

Griet Smaers (CD&V), schepen voor zorg en gezondheid: ‘Als Barmhartige Stede dragen we zorg natuurlijk zeer hoog in het vaandel. Onze zorgmedewerkers zetten zich dag in dag uit in voor het welzijn van anderen. De Dag van de Zorg is de ideale gelegenheid om ze in de bloemetjes te zetten en hen te bedanken voor hun toewijding en inzet. In het Sociaal Huis kom je dan meer te weten over onze verschillende welzijnsdiensten en leer je de dienstverlening van het lokaal dienstencentrum en het woonzorgcentrum kennen.’

Elke bezoeker krijgt een gratis hapje en drankje. Voor kinderen is er kindergrime aanwezig. Ieder kwartier start er een rondleiding doorheen het woonzorgcentrum. Deelnemers ontdekken zo hoe het er dagdagelijks aan toe gaat en hebben de mogelijkheid om vragen te stellen over de dienstverlening.

Op het binnenplein van het dienstencentrum vinden bezoekers infostandjes van verschillende stadsdiensten: de sociale dienst, dienst sociale zorg, de personeelsdienst, het vrijwilligersloket … Zo kunnen bijvoorbeeld bezoekers die op zoek zijn naar een baan in de zorg of gewoon willen weten wat de verschillende carrièremogelijkheden bij het Sociaal Huis zijn, terecht bij het infostandje van dienst personeel. Wat het Sociaal Huis allemaal aan vrijwilligerswerk te bieden heeft, ontdekken ze dan weer bij het infostandje van het vrijwilligersloket.

Tijdens de Dag van de Zorg kunnen bezoekers tijdelijk parkeren op de personeelsparking van het ziekenhuis aan de overkant van het Sociaal Huis. Als er niet voldoende plek meer is op de parking van het Sociaal Huis, kunnen ze hier dus gratis gebruik van maken.

Van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 maart strijkt de kermis Grote Jaarmarkt weer neer in het Centrum. Kom jij ook wat kermisvertier opsnuiven? Neem dan zeker deel aan de wedstrijd ‘Scoren op de Molse foren’. Voor elke vijf euro die je aan een deelnemende kraam op de kermis spendeert, ontvang je een deelnameformulier.

Vul het formulier in en deponeer het in de centrale verzamelboxen op de kermis. Je vindt er één op het Baron van Eetveldeplein en één op het Rondplein, kant Corbiestraat (kindervliegmolen).

Op deze kermis worden er tien pretpakketten van 50 euro uitgedeeld. Behoor je tot één van de winnaars? Haal dan je pretpakket af in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Je krijgt 50 euro aan kermischeques die je kan spenderen op een volgende kermis. De deelnemende foorkramers hangen een affiche duidelijk zichtbaar in hun kraam. De meeste kramen aanvaarden vrijetijdscheques voor de activiteiten.

Geraak je niet op de Grote Jaarmarkt, waag dan je kans op één van volgende kermissen: Hessie (van zondag 16 tot dinsdag 18 april), Toemaathoek (van zondag 30 april tot dinsdag 2 mei), Ezaart (van zondag 7 tot dinsdag 9 mei), Rauw (van zaterdag 27 tot dinsdag 30 mei) en Ginderbroek (van vrijdag tot maandag 5 juni). (EM / Foto Stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten