• 18/07/2024

default

Skipiste Aspe legt 2 400 zonnepanelen, Antwerpen Danst, Street Art Zones

WILRIJK – Het dak van indoorskipiste Aspen wordt bekleed met ruim 2 400 zonnepanelen van EnergyVision. Van de 11 000 vierkante meter wordt 8 000 vierkante meter volgelegd voor een zonne-installatie met een totaalvermogen van 1 600 kWp.

An Polvliet van Aspen: ‘Dat moet leiden tot een groener energieverbruik, lagere kosten op de energierekening en minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. De plaatsing zit momenteel in de voorlaatste fase. De installatie wordt volledig geplaatst en gefinancierd door energiebedrijf EnergyVision en blijft ook in eigen beheer. De keuze voor zonne-energie kwam er enerzijds om de ecologische voetafdruk van Aspen te verlagen en kosten te besparen. Anderzijds zal de opgewekte groene stroom ook gebruikt worden om de energievoorziening van het industrieterrein Terbekehof, waar Aspen gevestigd is, mee te vergroenen.’ Laurens De Greef van EnergyVision: ‘De zonnepanelen zijn gratis en de indoorskipiste krijgt de verbruikte groene stroom aan een zeer voordelig tarief. Aspen hoeft  dus niets te investeren, maar zal toch besparen op haar energiefactuur.’

Antwerpen Danst laat dansers van alle leeftijden en niveaus kennismaken met verschillende dansstijlen. Volwassenen kunnen dansen aan de Schelde. Dit jaar vinden de initiaties binnen plaats, in de Waagnatie. Kinderen en jongeren zijn welkom op verschillende pleintjes in district Antwerpen.

Volwassenen kunnen de hele zomer lang op dinsdag en donderdag de beentjes uitzwieren in de Waagnatie. Charleston en burlesque, tango en zumba en heel wat andere dansstijlen komen aan bod. Deelnemers ontdekken nieuwe en bekende dansstijlen. De initiaties worden gegeven door de beste lesgevers van Antwerpen. Charlie Van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘De komende weken worden in ons district Antwerpen meerdere gratis dansinitiaties aan volwassenen en kinderen gegeven. Met dit dansaanbod bestaande uit heel veel verschillende dansstijlen hopen we iedereen aan het dansen te krijgen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.’

Tom Van den Borne (Groen), districtsschepen voor jeugd: ‘Ook kinderen en jongeren krijgen de kans om te leren dansen. Er is elke donderdag in juli en augustus gratis dansinitiatie op een plein in district Antwerpen.’ In juli vinden kinderen en jongeren de dansmonitoren op de parking van voetbalclub Beerschot op het Kiel. In augustus vinden de initiaties plaats op de Sint-Andriesplaats, van 16 uur tot 17.30 uur. Vanaf 14 uur is er sport en spel met monitoren. Info: https://www.antwerpen.be/info/5e79cfa3c148cd67e816433b/antwerpen-danst-de-hele-zomer-lang.

Tijdens de zomer organiseert district Antwerpen tijdelijke street art zones. In juli komt er een zone aan de Halenstraat (Antwerpen Noord), in augustus volgt de Konijnenwei (Antwerpen Zuid). Naast gratis workshops om de graffiti-skills te verbeteren, mag de muur door iedereen gebruikt worden. Aan het einde van het traject zorgt een professionele graffitikunstenaar voor een permanente muurschildering die de buurt zal sieren.

De Antwerpse artieste Pink Painter laat zich inspireren door het thema ‘Helden van Antwerpen Noord’ voor de definitieve mural aan de spoorwegmuur langs de Halenstraat. A Squid Called Sebastian (ASCS) steekt containerconstructie Agora op de Konijnenwei in een nieuw jasje. Femke Meeusen (Groen), districtsschepen voor cultuur: ‘De gratis workshops zijn ideaal om je techniek te verbeteren of voor het eerst creatief aan de slag te gaan met een spuitbus.’ Info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-antwerpen-1/cultuur/werk-deze-zomer-mee-aan-straatkunst-in-tijdelijke-street-art-zones. (EM / Foto Aspen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten