• 24/06/2024

Skatetoestel in Koningshooikt, Fort Kessel terug open, nieuwe uren bib Nijlen

NIJLEN – In de Herenboslaan in Koningshooikt installeert de stad Lier binnenkort een skatetoestel.

Hiermee komt de stad tegemoet aan de vraag om ook in Koningshooikt enige skatemogelijkheid te voorzien. Het gaat om een halfpipe. In de Herenboslaan is voldoende ruimte om rond het toestel te skaten zodat skaters zich naar hartenlust kunnen uitleven. Het toestel kon bij de herinrichting niet geplaatst worden op het skatepark aan Jeugdcentrum Moevement en krijgt dus een bestemming in Koningshooikt.

De ijzeren poort van het fort van Kessel (zie foto) gaat terug open. Ervaren gidsen staan paraat om bezoekers opnieuw rond te leiden in dit fascinerende gebouw en hen alles te vertellen over dit fraai stukje oorlogsgeschiedenis.

Uiteraard moet men nog rekening houden met de nodige maatregelen om alles veilig te laten verlopen: Je kan het fort enkel bezoeken na reservatie. Rondleidingen zijn mogelijk voor maximum tien personen, voor grotere groepen kunnen meerdere gidsen voorzien worden. Bij het binnenkomen en buitengaan, gebruik je de handgel die ter plaatse klaar staat. Elke bezoeker, ouder dan twaalf jaar, draagt verplicht een mondmasker, net als de gids. De afstand moet zoveel mogelijk bewaard blijven en de gids moet uiteraard ten allen tijde gevolgd worden. Rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. De toelichting wordt vooral gegeven in de gedeeltes waar voldoende ventilatie is of buiten op het fort, de kleinste ruimtes worden vermeden. Info en reservaties via www.fortvankessel.be.

De diensten van Lokaal bestuur Nijlen werken nog tot donderdag 30 september volledig op afspraak. Het blijft dus nog even de bedoeling dat je belt of mailt voor een afspraak en niet zonder afspraak naar het gemeentehuis komt. Tot die datum wordt bekeken hoe het werken op afspraak daarna behouden kan blijven, voor welke diensten en onder welke vorm.

Er is wel een verandering voor de bibliotheek, daar gaat men vanaf donderdag 1 juli terug naar de openingsuren zoals die waren voor de coronacrisis. Dit betekent dat de bib vanaf dan opnieuw open is op woensdagvoormiddag van 10 tot 12 uur en op donderdag van 14 tot 20 uur.

In samenwerking met Speelplein Boemerang organiseert lokaal bestuur Nijlen ook dit jaar de Zomer-Pret-School, een combinatie van een halve dag pure pret en er op los spelen op Speelplein Boemerang en een halve dag spelenderwijs aan de slag gaan met taal, rekenen, beeldende vorming en STEM.

‘Het Leeratelier’ brengt op een speelse manier leerstof bij in taal en rekenen, met de focus op het ervaren van succes en psychosociaal welbevinden. Academie Nijlen en githo nijlen dompelen de kinderen onder in KUNST en STEM (enkel voor de derde graad). Ook de bib verzorgt een lesje voor de kindjes van het eerste en tweede leerjaar. De leerlingen van het eerste, tweede, derde en vierde leerjaar kunnen twee weken of één week deelnemen aan de Zomer-Pret-School. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar kunnen enkel voor één week inschrijven. Meer info via https://www.nijlen.be/zomerpretschool2021. (EM / Foto Gemeente Nijlen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten