• 16/07/2024

Skatepark aan Rooienberg in Duffel feestelijk geopend

DUFFEL – Vandaag heeft lokaal bestuur Duffel het skatepark aan de Rooienberg feestelijk geopend.

Zowel beginnende als ervaren skaters, maar ook inlineskaters, steppers en zelfs BMX’ers vinden sinds januari hun gading in het vernieuwde skatepark aan de Rooienberg. Er waren demo’s en workshops van allerlei skatedisciplines en er was een mooi urban sportaanbod op en rond het skatepark.

Stond op het programma: een demo PANNA-voetbal door Martijn Debbaut (Belgisch en Benelux kampioen PANNA, freestyle voetballer), een demo 3×3 basketbal door Thibaut Vervoort (vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokyo, lid van Red Lions-ploeg 3X3, vijfde beste 3X3-player van de wereld), demonstraties van de ‘grote vier’ skatedisciplines: skateboard, (stunt)step, BMX en inlineskaten en demonstratie hiphop streetdance door de Duffelse dansgroep pArtair.

Ward Buseyne was enkele jaren geleden coach bij de Lapwings (Duffelse Inline Hockey- en Inlinesportclub die actief is in sporthal de Pollepel) en deed vroeger aan stuntskaten. Hij trakteerde  het publiek op een aantal sterke staaltjes inlinestuntskating.

 Geoffrey Van den Brande is sinds zijn vroege tienerjaren bezig met stuntsteppen. Wat eerst een onbekende sport was, werd al snel zijn passie. Op zestienjarige leeftijd startte hij als lesgever en sindsdien deelt hij zijn passie met talloze kinderen. Om het stuntsteppen naar een nog hoger niveau te tillen, richtte hij Drop In op. De nood aan meer georganiseerde activiteiten binnen de stepwereld was groot, Geoffrey leverde hieraan een enorme bijdrage.

Get Insane staat voor urban, extreme en avontuurlijk sporten. Hun idee en opzet begint bij het vermaken van mensen. Met onder meer professionele BMX-rijders maakten ze een spectaculaire show. In 2018 eindigden ze op een derde plaats tijdens Belgium Got Talent.

 Oliver Silot is een Aarschotse gesponsorde skater. Hij liet het publiek alle kanten van het skatepark zien. Stuntstep, skateboard, poppen, droppen, … hij kan het allemaal. Deze jongeman lijkt wel geboren op wieltjes. Dat verklaart ook waarom hij meer dan 24 000 volgers op Instagram heeft.

 Al sinds hij kind was domineert voetbal het  leven van Martijn Debbaut. Als klein jongetje begon hij bij eersteklasseploeg KV Oostende, na een ernstige blessure besloot hij om zich te verdiepen in het straatvoetbal. Op Youtube zoekend naar nieuwe tricks, nam Martijn zijn bal terug bij de hand en ging urenlang oefenen op straat.

 Na een demonstratie om u tegen te zeggen waren er  workshops Panna gegeven door drie  coaches van de jeugdwerking van SC Duffel.

Hiphop dance is een onderdeel van de Amerikaanse hiphopcultuur. Wat hiphop onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong ‘freestyle’ gedanst wordt. Jade van de Duffelse dansvereniging pArtair gaf samen met haar vaste dansgroep naast een optreden (demo) ook twee workshops. (Fotoreportage Ronny MULLENS)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten