• 19/05/2024

Skate- en basketterrein aan Sporthal van Zwijndrecht officieel geopend

ZWIJNDRECHT – Vandaag opende gemeente Zwijndrecht officieel het skate- en basketterrein aan de sporthal. Tien weken lang werd er gewerkt aan de nieuwe terreinen. Vandaag vind je er een uitdagend betonnen skatepark waar zowel beginnende als gevorderde skaters zich op kunnen uitleven en een officieel basketbalveld voor competitie.

De Zwijndrechtse skaters en basketters hebben er enige tijd op moeten wachten maar nu is het zover. Zwijndrecht heeft een nieuw skateterrein en basketterrein. Tijdens de opbouw van dit sportterrein was participatie van de skaters en basketters heel belangrijk. De skaters dachten mee na over de obstakels, het bestek en het definitieve plan. De basketbalploeg ging mee op uitstap om al aangelegde pleinen van de aannemer te bekijken.

Het begon drie jaar geleden met een brief van enkele skaters naar het gemeentebestuur. De skaters vroegen om nieuwe skate-obstakels te plaatsen en op termijn een nieuw betonnen skatepark. Door de plannen om het Binnenplein aan het gemeentehuis herin te richten en een subsidie vanuit Vlaanderen om te investeren in kwalitatieve jeugdinfrastructuur werd dit plan op korte termijn uitvoerbaar. De skaters waren blij verrast dat ze inspraak hadden. De gemeente luisterde naar ideeën en adviezen van jongeren. De firma Nine Yards uit Breda ging met de skaters in gesprek en maakte een skatepark op hun maat.

Het nieuwe skateterrein is dubbel zo groot als het vorige en heeft een skateoppervlak van 650 vierkante meter. Op vraag van de skaters is er een bowl met twee niveauverschillen, een ramp van 1m70, een spine, een stair en zijn er bredere platformen bovenaan.

Gezien het oude basketterrein moest wijken voor het nieuwe skatepark was het belangrijk dat in de nieuwe plannen opnieuw een basketterrein werd opgenomen. Na overleg en op advies van de sportraad en de plaatselijke basketbalclubs koos de gemeente voor een basketbalterrein met officiële afmetingen, zodat basketters er ook wedstrijden op kunnen spelen. Het nieuwe terrein is 28 meter lang en vijftien meter breed met een uitloopstrook van twee meter. Er werd ook extra belijning aangebracht voor 3x 3 basketbal.

Het basketbalterrein werd gelijktijdig aangelegd met het nieuwe skatepark. De kostprijs voor beide terreinen was 483 000 euro en is een mooie investering voor urban sports op het Binnenplein in Zwijndrecht.

Skaters en lokale basketploegen organiseerden in samenwerking met de dienst Sport/Jeugd van gemeente Zwijndrecht een feestelijke opening. De hele dag stond in het teken van Urban Sports.

In de voormiddag werden er initiaties georganiseerd voor inline skate/step/skateboard, initiaties balbehandeling, dunk en dribble, shooting technieken en een specifieke initiatie voor G-sporters.

Op de middag volgde er een officieel woordje van burgemeester André Van de Vyver (Groen) en Ann Van Damme (CD&V), schepen van jeugd.

Na de middag organiseerde de gemeente in samenwerking met BSA een skatecontest. Op het basketbalplein organiseerden de basketclubs een heuse 3×3 contest.

Daarnaast was er ook een DJ en randanimatie zoals grafittiworkshop, pannasoccer, een stormbaan, springkastelen en foodtrucks. De kleinsten konden meedoen aan het WK loopfietsen.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten