• 15/07/2024

Sjabi Campus Begijnhof Puurs Sint-Amands start ontharding van speelplaats

PUURS-SINT-AMANDS – Sjabi Campus Begijnhof in Puurs Sint-Amands zal een 100-tal vierkante meter speelplaats ontharden.

Enkele leerlingen van de leerlingenraad en gedeputeerde Jan De Haes (N-VA) wipten de eerste symbolische tegels uit de oude speelplaats.

De ontharding kadert in het project ‘Groene Oases’ van provincie Antwerpen. De provincie voorziet scholen van financiële en praktische ondersteuning voor de vergroening van hun speelplaats.

Sjabi Campus Begijnhof steekt samen met het Regionaal Landschap Schelde-Durme binnenkort van wal met de werken op hun speelplaats.

Meer dan 100 vierkante meter daltegels sneuvelen. Voor een nieuwe groene invulling kijkt de school naar een wadi, meer groene rusthoekjes, een buitenklas en een veelheid aan verschillende planten.

Voor de ontharding ontvangt de school 10 500 euro van de provincie. De aftrap van het vergroeningstraject volgde vanmiddag.

Directeur Sven Laisnez (zie eerste foto bovenaan), Jan De Haes (zie tweede foto bovenaan) en enkele leerlingen van de leerlingenraad wipten de eerste tegels.

Zoals vele middelbare scholen, kreeg ook Sjabi Campus Begijnhof in 2019 te maken met leerlingen die spijbelden om de klimaatprotesten bij te wonen.

De ecologische interesse bij de leerlingen vormde een stimulans voor de school om actie te ondernemen.

Oceanoloog Jan Stel gaf al een infosessie over klimaat en ecologie, er ontstond een ‘ecogroep’ en de school ondertekende een charter om elk jaar ecologische vernieuwingen door te voeren.

Hieruit vloeide het idee voort om met de school de speelplaats te ontharden en te vergroenen met Groene Oases. De ecogroep plantte al zelf enkele boompjes en ook een bijenhotel pronkt op de speelplaats. (EM / Foto’s Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten