• 19/05/2024

Sinterklaas neemt trein naar Hove, oproep naar gedichten over de Zuidrand

HOVE – Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas opnieuw met de trein naar Hove. Hij komt met zijn pieten aan in het Hovese station. Na de aankomst wandelen alle kinderen en ouders mee in de traditionele Sinterklaasstoet achter de Stoombootwagen. Als afsluit van deze editie is er opnieuw de grote Snoepworp en een extra traktatie.

De Hovese Gezinsbond organiseert al decennialang het aankomstfeest van de Sint in Hove. Bezieler Stefan Beeldens steekt al 24 jaar lang met Sinterklaas en de Hoofdpiet een gratis dorpsfeest in elkaar.

Beeldens: ‘We zijn er weer klaar voor. Op zaterdag 18 november verwachten we iedereen om 10.30 uur aan het station van Hove. Pietelien is van de partij om alles mee in goede banen te leiden. Ook de politiediensten van Hekla en het Rode Kruis versterken mee de veiligheid van het hele gebeuren. Na de Covidjaren trekken we dit jaar eindelijk weer alle registers open. De kinderen kunnen dicht bij Sinterklaas komen en we trakteren iedereen opnieuw op de Snoepworp.’

‘En er is blijkbaar leuk nieuws want er zou een extra traktatie zijn. De Sint sprak met onze sponsor Immo Casco af om te zorgen voor een extra krakende lekkernij. We zijn benieuwd.’ Naast de aankomst op zaterdag zijn er het hele weekend ook voorstellingen in het Hovese Ont-Spanje kasteel. Dit jaar verklappen Sint en Piet welke Sintdingen ze doen tijdens het jaar. De voorstelling heeft dan ook de titel ‘Gelukkig Sintjaar!’ Tickets voor deze belevenis zijn hier verkrijgbaar.

Cultuurregio Zuidrand wil tijdens de Week van de Poëzie van donderdag 25 tot woensdag 31 januari 2024 de regio in de kijker zetten via gedichten en andere woordkunst. Via een wedstrijd kunnen inwoners uit de Zuidrand hun poëzie over de streek inzenden. Zeven laureaten worden geselecteerd en maken kans om hun woordkunst op film te zien verschijnen tijdens de Week van de Poëzie.

Van 25 tot en met 31 januari 2024 is het Week van de Poëzie in Vlaanderen en Nederland. Cultuurregio Zuidrand grijpt dit moment aan om woordkunstenaars uit de eigen regio in de kijker te zetten.

Ben jij een dichter, schrijver, of heb je altijd al willen beginnen met het schrijven van poëzie? Grijp dan nu je kans.

Schrijf een gedicht geïnspireerd door een bijzondere plek in Borsbeek, Aartselaar, Mortsel, Edegem, Kontich, Lint of Hove en deel jouw woorden en zinnen met de Zuidrand. Laat je creativiteit de vrije loop en kies zelf het plekje en het thema dat jou inspireert.

Stuur je gedicht voor vrijdag 1 december naar hier  Per gemeente selecteert een jury een gedicht. De geselecteerde gedichten worden voorgedragen en gefilmd op het specifieke Zuidrand-plekje dat jou inspireerde. De video-opnames worden tijdens de Week van de Poëzie gepubliceerd.

De zeven laureaten kunnen niet alleen hun gedichten delen met de inwoners van de Zuidrand, ze ontvangen daarnaast een boekenbon ter waarde van 50 euro.

Alle deelnemende dichters krijgen bovendien een uitnodiging voor een inspirerende sessie rond poëzie in 2024.

Meer dan genoeg redenen dus om op ontdekking te gaan in jouw buurt en jouw poëzie in te zenden.

Voor meer informatie en deelname, zie hier . (EM / Foto Gemeente Hove)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten