• 14/06/2024

Sinterklaas maakt zich op voor een tocht door zeven Antwerpse districten

ANTWERPEN – Sinterklaas komt morgen met zijn boot aan in het centrum van Antwerpen. Daarover kon je hier al alles lezen: https://antwerpspersbureau.be/sint-komt-op-13-november-aan-in-antwerpen-tabletcafe-voor-senioren/. Later deze maand houdt hij halt in Deurne, Berchem, Ekeren, Zandvliet, Merksem, Wilrijk en Hoboken.

Op zondag 21 november landt de Sint om 13.30 uur op de luchthaven van Deurne. Eén uur vroeger start de animatie. Nadien gaat het richting Berchem via de Diksmuidelaan, de Statiestraat en de Driekoningenstraat naar het Frans Van Hombeeckplein, samen met Pieten, steltlopers, clowns en muzikanten. Daar kunnen kinderen een praatje maken met Sinterklaas  vanaf 16 uur. Voor elk kind is er een cadeautje.

In Zandvliet kunnen kinderen op zaterdag 27 november om 10.30 uur en 13 uur gaan kijken naar een sinterklaasvoorstelling. Het doelpubliek zijn de kleintjes van drie tot zeven jaar en ze duurt ongeveer 45 minuten. In de concertzaal van het vrijetijdscentrum zorgt de Pietenbende voor een hoop plezier: ze zingen liedjes en spelen spelletjes met goocheltrucjes die ze konden vinden in de speelgoedkast van Sinterklaas. Na de voorstelling ontmoeten de kindjes Sinterklaas in de foyer en krijgen ze nog een snoepzakje mee naar huis. Tickets via https://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/sintvoorstelling.

Dit jaar komt de Sint ook naar Ekeren, op zaterdag 27 november. Om 14 uur begroet hij alle kinderen op het Kristus-Koningplein. Nadien gaan ze samen met hem naar Kasteel Veltwijck en kunnen ze hun kleurplaat afgeven. In ruil daarvoor krijgen ze een geschenkzakje. Inschrijven is verplicht voor maandag 15 november via district.ekeren@antwerpen.be. De kleurplaten zijn af te halen bij Ekerse handelaars. De lijst vind je op www.ekeren.be.

Op zaterdag 4 december kan men de Sint en zijn Pieten om 14 uur verwelkomen aan de veerpont op het einde van Leo Bosschartlaan/Gravenhof in Hoboken waar hij per boot aankomt. Daarna vertrekt de stoet met paard en koets naar het Gravenhof. Daar start op hetzelfde tijdstip een Sinterklaasfestival met foodtrucks, knutselworkshops, een ballonnenclown, een glittertattoo-artiest en zoveel meer. Verwacht je aan een show met liedjes, dansjes, spelletjes en een goocheloptreden van Jens en zijn Pietenbende. Na afloop krijgen de kinderen een geschenkje op de parking van het Gravenhof.

Het district Merksem ondersteunt de lokale Gezinsbond in de organisatie van de aankomst van Sinterklaas: Sint en Piet willen de kinderen ontmoeten aan de voordeur. De Sint maakt graag tijd voor een babbeltje en een foto en brengt uiteraard ook iets mee voor alle brave kinderen en dit op zaterdag 27 en zondag 28 november. Inschrijven voor 15 november via  http://gezinsbondmerksem.be/activiteiten/sinterklaasfeest/ of 0472 46 53 69.

Op zondag 28 november nemen Sint en Piet hun intrek in het Wilrijkse gemeenschapscentrum aan de Bist van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur. Wilrijkse kinderen en hun ouders kunnen er in de trouwzaal terecht voor een meet & greet. Voor en na de ontmoeting zijn er een ballonnenplooier, een airbrush-tattostudio en een voorleeshoek. In De Kern brengt Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) een pak traditionele sintliedjes in een fris muzikaal jasje. Het concert ‘Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht’ start om 14.30 uur. Tickets via. https://www.ccdekern.be/nl/event/86451/jan-de-smet-. (EM / Afbeelding Pixabay)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten