• 27/05/2024

Verslag van de blijde intrede van de Sint in Antwerpen. – De Sint komt op zaterdag 13 november om 13.45 uur aan met de stoomboot uit Spanje in Antwerpen. Traditiegetrouw zal de boot opnieuw aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en Annick De Ridder, havenschepen van Antwerpen. Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14.45 uur zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het stadhuis de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Sinterklaas maakt zich op voor Blijde Intrede in Antwerpen, kinderopvangtoelage verhoogd

ANTWERPEN – Op zaterdagmiddag 18 november komt Sinterklaas per boot aan in Antwerpen. Zoals de traditie het vereist, spreekt hij er vervolgens de kinderen toe vanop het balkon aan het stadhuis. Iedereen is welkom om de goedheilig man mee te onthalen. De KetnetBand en -wrappers zorgen voor heel wat animatie, en er is ook een live-uitzending op VRT 1 en Ketnet.

De patroonheilige van de kinderen meert dit jaar met zijn gevolg aan rond 13.50 uur bij het ponton aan het Steenplein. Daar verwelkomen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en presentator Bart Peeters hem. Daarna begeeft de stoet zich in de richting van Het Steen en via de Ernest Van Dijckkaai en Suikerrui naar de Grote Markt. Daar zal de Sint zijn traditionele toespraak vanop het balkon van het stadhuis geven.

De blijde intrede wordt opgeluisterd door Ketnet. Zo zorgen onder meer De KetnetBand, Kaatje en Viktor & Kamiel voor aangepaste sfeer op de Grote Markt. Ketnetwrappers Sarah Mouhamou en Gloria Monserez verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen. Tolken Vlaamse Gebarentaal zullen alles vertalen voor de doven en slechthorenden in het publiek, en er zijn plaatsen voorzien voor mensen met een beperking. Op de Grote Markt start het programma om 13 uur. Daar staat bovendien een groot scherm waarop de televisie-uitzending rechtstreeks te volgen is. Zo zien de kinderen daar ook de aankomst van de stoomboot en de stoet.

Het einde is voorzien om 15 uur. Het feestelijke gebeuren is op televisie en online te volgen vanaf 13.30 uur op VRT 1 en Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Later zijn er ook herhalingen op Ketnet, waaronder één met Vlaamse gebarentaal.

De stad raadt aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar de blijde intrede te komen. Een deel van de site wordt autovrij gemaakt of krijgt een tijdelijk parkeerverbod. De uitgebreide mobiliteitsinfo en het grondplan zijn hier te vinden   Alle info over de Blijde Intrede lees je hier

Vanaf maandag 1 januari 2024 verhoogt stad Antwerpen de Kinderopvangtoelage voor ouders zowel als uitbaters van kinderopvanglocaties. De maximale toelage die een ouder kan ontvangen stijgt dan van zestien naar 25 euro per dag. Ook kinderdagverblijven die niet werken volgens inkomensgerelateerde tarieven en een vaste prijs vragen, kunnen genieten van hogere inkomsten per dag. Met deze aanpassing maakt de stad kinderopvang nog toegankelijker en betaalbaarder voor ouders met een laag inkomen.

Sinds 2014 zorgt de stad met de Kinderopvangtoelage voor extra financiële ondersteuning waarmee kinderopvanglocaties goedkoper opvang kunnen aanbieden. Op die manier blijft kinderopvang betaalbaar, ook voor ouders met een laag inkomen. Het initiatief richt zich op ouders met een lager inkomen en kinderdagverblijven die werken met vaste prijzen, waarbij de dagprijs niet afhangt van het inkomen van ouders. De stad betaalt dan een deel van de factuur van de ouders rechtstreeks aan het kinderdagverblijf. Nabilla Ait Daoud (N-VA), schepen voor kinderopvang: ‘We blijven inzetten op meer betaalbare en toegankelijke kinderopvang in de stad. We leggen niet alleen de focus op betaalbare facturen voor de Antwerpse ouders, maar komen ook tegemoet aan de kinderopvanginitiatieven die aankijken tegen hogere kosten voor een kwaliteitsvolle opvang.’ (EM / Foto VRT)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten