• 20/06/2024

Sint komt op 13 november aan in Antwerpen, tabletcafé voor senioren

ANTWERPEN – Op zaterdagmiddag 13 november komt Sinterklaas met zijn stoomboot aan in Antwerpen. Hij zal er de kinderen traditioneel toespreken vanop het balkon aan het stadhuis. Iedereen is welkom om de Sint mee te onthalen. De KetnetBand en – wrappers zorgen voor heel wat animatie, en er is ook een live-uitzending op Eén en Ketnet.

De patroonheilige van de kinderen meert dit jaar met zijn gevolg aan rond 13.45 uur aan het ponton aan het Steenplein, waar burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Bart Peeters hem verwelkomen. Daarna begeeft de stoet zich in de richting van het Steen en vandaar via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar ze omstreeks 14.45 uur arriveren. Daar zal de Sint dit jaar opnieuw zijn traditionele toespraak vanop het balkon van het stadhuis kunnen geven.

De blijde intrede wordt opgeluisterd door Ketnet. Zo zorgen onder meer De KetnetBand en Sarah en Bavo voor aangepaste sfeer op de Grote Markt. Ketnet-wrappers Sien Wynants en Thomas Vanachteren verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen. Doventolken zullen alles vertalen voor de doven en slechthorenden in het publiek. Het feestelijke gebeuren is live te volgen vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Later zijn er ook herhalingen op Ketnet, waaronder een met Vlaamse gebarentaal. Op de Grote Markt start het programma om 13 uur. Daar staat ook een groot scherm waarop de televisie-uitzending rechtstreeks te volgen is. Zo zien de kinderen daar ook de aankomst van de stoomboot en de stoet.

De intrede van de Sint zal de geldende coronamaatregelen volgen.De stad raadt aan om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de intrede van de Sint te komen. Een deel van de site wordt autovrij gemaakt of krijgt een tijdelijk parkeerverbod. De uitgebreide mobiliteitsinfo en een plannetje is te vinden op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/intrede-sint-in-antwerpen-op-zaterdag-13-november

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert district Antwerpen een gratis tabletcafé voor senioren. Senioren komen er samen om vragen te stellen over hun tablet of smartphone en worden daarbij geholpen door vrijwilligers. Het eerste tabletcafé sinds maart 2020 vond afgelopen vrijdag plaats en was snel volzet.

Tom Van den Borne (Groen), districtsschepen voor senioren: ‘Ik ben ontzettend blij dat we onze seniorenactiviteiten weer kunnen opstarten. Het eerste tabletcafé, sinds maart 2020, was met 30 inschrijvingen helemaal volzet. De vraag van senioren naar laagdrempelige hulp bij de digitalisering blijft groot. Als district blijven we hierop inzetten door opnieuw onze gratis, maandelijkse tabletcafés op te starten.’

De tabletcafés worden telkens in een andere postcode georganiseerd zodat alle senioren in hun eigen buurt terecht kunnen met al hun vragen. Op vrijdag 26 november om 10 uur vindt het volgende tabletcafé plaats in woonzorgcentrum Hollebeek (Turnersstraat 38, 2020 Antwerpen). Senioren kunnen zich gratis inschrijven via senioren.antwerpen@antwerpen.be De data en locaties kunnen de bewoners tijdig terugvinden op www.districtantwerpen.be/senioren. (EM / Foto Freepik)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten