• 20/06/2024

Sint komt naar Lier, Nijlense senioren krijgen hun week, 3 prikmomenten in VC Klein Boom

LIER – Op zaterdag 19 november is het eindelijk weer zover: Sinterklaas en zijn Pieten maken dan hun intrede in Lier.

Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom in de toeschouwerszone op de Werf en de Hoge Brug waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de komst van de Sint. Waarschijnlijk kan je zelfs al enkele Pieten spotten… Rond 14 uur zijn alle ogen op het water gericht want dan arriveren de bootjes. De Sint gaat aan wal aan de verlaagde kade. Hij zal daar verwelkomd worden door de burgemeester en alle aanwezigen toespreken. Daarna vertrekt heel het gezelschap in stoet richting het stadhuis. Voor alle aanwezige kinderen heeft de Sint ook dit jaar weer een klein cadeautje voorzien, dat tussen 14.30 uur en 15.30 uur doorlopend kan afgehaald worden bij de Pakjespieten aan de achterzijde van het stadhuis.

Breng je graag een persoonlijk bezoekje aan de Sint? Dat kan tussen 15 en 17 uur in het stadhuis. Reserveren is verplicht en doe je via www.moevement.be/sinterklaas.

Nijlense senioren mogen zich na enkele jaren gedwongen pauze opnieuw opmaken voor een seniorenweek zoals die moet zijn. Dat is een gevarieerde week met activiteiten binnen en buiten, actief en minder actief maar wel altijd samen, zonder beperkingen. Warme wafels, wandelen en een lezing zijn daarbij de belangrijkste woorden.

Eerst maar eens over die wafels. Die beginnen op maandag 21 november van 13 uur tot 15.30 uur in Bevel aan hun tournée langs de drie deelgemeenten. Dan kunnen de senioren ervan smullen aan de parochiezaal. Op woensdag 23 november houdt het wafelkraam van 10 tot 12 uur halt aan het woon- en verzorgingscentrum in de Gasthuisstraat in Kessel en op vrijdag 25 november van 13 uur tot 15.30 uur aan het WZC in de Kerkeblokken in Nijlen. Inschrijven is niet nodig. Wafels zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Op dinsdag 22 november om 13 uur vertrekt er aan taverne ’t Fort in de Grote Puttingbaan een wandeling van ongeveer drie kilometer. Na dit tochtje langs het Kesselse natuurschoon wacht er een kom warme soep. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Neen, niet corona is het grootste gevaar voor het voortbestaan van onze planeet, vindt Manu Adriaens. Wat dan wél? Het teveel aan ernst, het gebrek aan humor. Deze lezing van NEOS vindt plaats op donderdag 24 november om 13.30 uur. Je betaalt tien euro (inclusief twee drankbonnen) of twee euro met het kansentarief van Uitpas Nijlen. Inschrijven vooraf is niet nodig, je betaalt de ticketprijs aan de inkom.

Er staan nog maar weinig prikmomenten op de agenda in het vaccinatiecentrum in Putte. Daarom sluit het callcenter van het vaccinatiecentrum morgen dinsdag 1 november de deuren. Ze blijven wel bereikbaar via mail: contact@vaccinatiecentrumkleinboom.be.

Mensen uit Putte, Bonheiden en Heist-op-den-Berg die hun extra prik toch nog willen komen halen, zullen snel moeten zijn. Voorlopig wordt er nog maar op drie dagen gevaccineerd dit jaar: op donderdagen 10 november, 1 en 22 december.

Je kan je boostervaccin alleen krijgen wanneer je laatste prik meer dan drie maanden geleden gezet is. (EM /Afbeelding Pixabay)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten