• 23/06/2024

Sinksenfoor 2022 was een recordeditie met meer dan één miljoen bezoekers

BORGERHOUT – Vandaag was het de laatste dag van de Sinksenfoor. Die stond vanaf 4 juni al voor de zesde keer op Spoor Oost in Borgerhout, met meer dan 150 eetkramen en spetterende attracties.

Op vijf weken tijd mocht de foor meer dan één miljoen bezoekers verwelkomen, dat zijn er in verhouding meer dan voorgaande edities.

Na twee coronajaren zonder één van de grootste kermissen van het land konden liefhebbers eindelijk opnieuw hun hart ophalen.

Ook deze editie kan de organisatie mooie cijfers voorleggen. De cijfers blijven serieus stijgen ten opzichte van vorige edities, met in totaal meer dan één miljoen bezoekers dit jaar.

De meeste van die bezoekers kwamen in de weekends, met het weekend van 10, 11 en 12 juni als absoluut topweekend.

Peter Wouters (N-VA), schepen voor markten en foren: ‘We ronden de kaap van één miljoen bezoekers en klokken af op een eindtotaal dat bijna even duizelingwekkend is als enkele (nieuwe) attracties.’

‘In aanloop naar de Sinksenfoor hadden we wel zo een voorgevoel dat Antwerpen storm zou lopen voor de bekendste kermis van het land, maar dit overtreft toch alle verwachtingen.’

‘De Antwerpenaar heeft ‘zijn’ foor gemist, zoveel is duidelijk. En ook de weergoden werkten mee, dat helpt altijd.’

‘Tot slot wil ik graag iedereen bedanken die er mee voor gezorgd heeft dat de Sinksenfoor 2022 de geschiedenisboeken zal ingaan. Stad en foorkramers kijken nu al reikhalzend uit naar de editie van 2023.’

In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er twee weken langer dan anders en trok ze 850 000 bezoekers.

De foor wint elk jaar nog aan populariteit, met in 2016 bijna 600 000 en in 2017 en 2018 telkens 800 000 kermisliefhebbers.

In 2019 stond de foor er een week minder maar trok ze ook 700 000 bezoekers. Met cijfers boven een miljoen kan de organisatie dit jaar dus van een recordeditie spreken.

Er kwamen dit jaar opnieuw meer dan 150 eetkramen en spetterende attracties afgezakt naar de Sinksenfoor.

Waaghalzen konden hun hart ophalen in zes nieuwe attracties: de V Maxx, de Techno Power, Sky Glider, X-treme, Free Style en de Piratenboot. (EM / Foto Jonathan Ramael)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten