• 19/05/2024

’t Kader site Berkven Geel

Sinds januari 2023 vult ’t Kader te Geel de nood aan Kempense residentiële verslavingszorg in

GEEL – Het centrum opende begin vorig jaar zijn deuren voor de eerste residenten en heeft een ontwennings- en behandelprogramma in haar zorgaanbod voor personen met een ernstige verslaving. Het belangrijkste doel is om deze mensen te behandelen om hen zo volledig mogelijk te re-integreren in de maatschappij door een opname op onze ontwenningsafdeling (zes weken opname) en/of behandelafdeling (negen tot twaalf maanden opname). Deze laatste richt zich naar “anderslerenden” met een meer non-verbale aanpak en meer ruimte voor het werken met natuur en dier. Tot op heden vonden 109 opnames plaats op de ontwenningsafdeling en 22 op de behandelafdeling.

Onze missie is om de fysieke, emotionele en mentale gezondheid van onze cliënten te verbeteren d.m.v. evidence-based, op maat afgestemde therapieën.

Nu het centrum een ruim jaar op volle toeren draait werden een 200-tal zorgprofessionals en stakeholders vandaag uitgenodigd op een eerste opendeurdag. Na enkele korte toespraken van Eric Nysmans directeur welzijnszorg kempen, Vera Celis burgemeester van de stad Geel en Maud Deventer afdelingshoofd van het ontwenningsprogramma, kregen de aanwezigen een rondleiding en verschillende work-shops bijwonen. Zaterdag zullen de deuren opengaan voor vrienden, familie en buren.

Meer informatie vind je hier.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten