• 21/06/2024

Simmer, Tsitsipas en Dimitrov voeren deelnemersveld van European Open aan

ANTWERPEN – De European Open, het grootste tennistornooi in ons land, kondigt zich langzaam maar zeker aan. Er wordt gespeeld van zondag 15 tot en met zondag 22 oktober in de Lotto Arena. Nu het Belgisch (mannen)tennis tot ver onder het vriespunt is gezakt moet men het meer dan ooit hebben van de komst van Europese topspelers.

Reekshoofd nummer één is de Griek Stefanos Tsitsipas (25 / ATP 5).  Hij speelt, net als alle andere reekshoofden, op donderdag 19 oktober, zijn eerste wedstrijd. Tsitsipas, met zijn 1m93 een ware reus in het professionele tennis, heeft de wereld al twee keer versteld doen staan met zijn Grand Slam-finaleplaatsen. De combinatie van zijn beheersing van de enkelhandige backhand en zijn verbluffende wendbaarheid op de baan maken hem tot een geduchte tegenstander voor elke speler. Tornooidirecteur Dick Norman: ‘De komst van Stefanos Tsitsipas naar de European Open betekent een nieuwe mijlpaal voor ons tornooi. We zijn vereerd om deze levende legende te mogen verwelkomen en kunnen niet wachten om zijn talent en charisma te zien schitteren op onze banen. Dit is een moment waar iedere tennisliefhebber naar uitkijkt.’

Nog iemand waar fans voor naar de tennishal komen is Jannik Sinner (22 / ATP 7).  Norman: ‘Sinner heeft voor het eerst in zijn carrière een masterstitel veroverd. De Italiaan won in augustus het toptornooi van Toronto. Twee jaar geleden won hij de finale in Antwerpen met heel knap ‘tennis. Hij is ook enorm populair bij de Belgische tennisfans. Ik ben ook heel blij met de komst van Grigor Dimitrov ( 32 / ATP 20), de voormalige nummer drie van de wereld, die altijd garant staat voor entertainment, tennis van hoog niveau en sportiviteit. Hij hoopt om dit jaar in Antwerpen beter te doen dan zijn halve finale van 2020 en start sowieso als één van de favorieten.’

Dominic Thiem (30 / ATP 80) werkt aan de weg terug naar de tennistop. Norman:  ‘Het is een hele eer om de voormalige nummer drie van de wereld en de US Open-winnaar van 2020 er opnieuw bij te hebben. Zijn prestaties eerder dit jaar bewijzen dat hij succesvol aan de weg terug aan het timmeren is.’ Staat verder onder meer nog op de deelnemerslijst: Sebastian Korda (23 / ATP 33), de verliezende finalist van vorig jaar.

David Goffin (30 / ATP 100) is de enige Belg op de hoofdtabel al is hij aan een bijzonder zwak seizoen bezig. Ook twee landgenoten in de kwalificaties. De wildcards gingen naar Antwerpenaar Alexander Blockx (18 / ATP 777), die als winnaar van de Australian Open voor junioren dit jaar stappen vooruit blijft zetten,  en Gilles-Arnaud Bailly (17 / ATP 639), die vorig jaar een schitterende wedstrijd speelde tegen Goffin.

Nieuw dit jaar is ‘tennis for life’ op zaterdag waar fans mogen tennissen en een mooi bedrag in de wacht kunnen slepen voor een goed doel van hun keuze.

Op zondag 15 oktober organiseert de European Open de Ethias Next Gen Day. Dit evenement biedt opkomende jonge tennisspelers uit België waardevolle inzichten voor het nastreven van een professionele tennisloopbaan. Tijdens de dag krijgen ouders en kinderen de kans al hun vragen over een mogelijke professionele carrière te stellen aan tennisexperts, managers en coaches.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA): ‘Antwerpen is de sporthoofdstad van Vlaanderen. Dat heeft onze stad te danken aan traditionele topevenementen zoals de European Open. Dit ankerpunt op de drukke Antwerpse sportkalender is een vaste waarde geworden. Tennis is echt thuis in de Scheldestad. We zijn er dan ook trots op om opnieuw een sterke editie aan te mogen kondigen, die tennisliefhebbers van heinde en verre zal kunnen bekoren.’ Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport: ‘Met het drieluik WK Turnen-European Open-Antwerp Marathon zijn het drukke sporttijden in Antwerpen. De European Open en de stad Antwerpen zijn een winnende combinatie, maar wellicht is het publiek de grootste winnaar.’

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten