• 18/07/2024

Show me the Science A’pen, over dementie in Mol, week anderstalige klant Lier

NTWERPEN – Tussen dinsdag 22 en vrijdag 26 maart organiseert de Universiteit Antwerpen een uniek event op de kruising van film en wetenschap. Na gedwongen uitstel door de coronapandemie zetten Lumière Antwerpen, cinema Rix Deurne en UAntwerpen in de Rodestraat hun deuren open voor filmvertoningen met een leerrijk extraatje.

Tijdens Show me the Science nemen onderzoekers van UAntwerpen iedereen met een interesse voor wetenschap en filmliefhebbers op sleeptouw doorheen de hedendaagse wetenschap. Uitgangspunt is telkens een film of documentaire. Verdiep je in de wereld van het Internet of Things en Artificiële Intelligentie tijdens Lo and behold: reveries of the connected world of ga, na het zien van de film Annapolis, giant city, in dialoog over de ontwikkeling van Linkeroever. Ook voor kinderen is er een aanbod. De adembenemende jeugdfilm Donne-moi des ailes biedt een mooie gelegenheid om over het gedrag van vogels na te praten. Bovendien kunnen kinderen leren zelf filmgeluiden te bedenken en maken tijdens de workshop Sound Tricks.

Een film is meer dan een verhaal, het is ook een boodschap van de filmmaker. Daarom is het belangrijk om na te gaan of het klopt wat er in films en documentaires beweerd wordt. Show me the Science toont ook aan waar het wetenschappelijk onderzoek over filmthema’s als gekloonde dino’s, zoals bij Jurassic Park, staat.  Els Grieten van team Wetenschapscommunicatie van UAntwerpen: ‘Voor de eerste editie vragen we onderzoekers uit eigen huis om geponeerde feiten of verhalen in films en documentaires te toetsen aan de realiteit. Op die manier brengt Show me the Science film en wetenschap op een inspirerende wijze samen, en kunnen we wetenschap op een bijzondere manier toegankelijk maken voor iedereen.’ Meer info: www.uantwerpen.be/show-me-the-science

Wat kan en mag je allemaal zelf nog regelen als je de diagnose dementie krijgt? En hoe bescherm je een persoon met dementie tegen zichzelf? Tijdens een lezing op dinsdag 22 maart vertelt meester Erik Langerock, advocaat arbeids- en medisch recht, je alles over de juridische kant van dementie. De lezing vindt plaats van 19 tot 21 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol. Deelnemen kost vijftien euro. Inschrijven is verplicht en doe je tot en met maandag 21 maart via www.dementie.be/tandem.

Wil je jouw kleerkast na de winter vullen met lentekleurtjes? Kom dan tijdens zaterdag 19 en zondag 20 maart naar de Lenteshopping in het Centrum van Mol. De handelaars houden die dagen opendeur, op zondag zijn de meeste winkels open van 13 tot 18 uur.

Tot en met vrijdag 18 maart neemt Lier deel aan de Week van de anderstalige klant. Op deze dagen kunnen anderstalige klanten hun Nederlands oefenen bij plaatselijke handelaars. De anderstalige cursisten leggen in kleine groepjes een oefenparcours doorheen Lier af. De deelnemende handelaars staan hen in klare en duidelijke taal te woord. Aan de eerste editie van de Week van de anderstalige klant nemen ongeveer 160 anderstalige nieuwkomers en negentien handelszaken deel. Het overzicht hiervan kan je terugvinden op https://lier.be/week-van-de-anderstalige-klant-in-lier. Data en uren van de bezoeken: donderdag 17 maart tussen 10 en 12 uur en tussen 13.30 en 15.30 uur en vrijdag 18 maart tussen 10 en 12 uur. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten